För skolan

Jamtli erbjuder kostnadsfria lärorika och lustfyllda program för förskolor och skolor från Jämtland och Härjedalen. Det finns möjlighet att både boka ett besök på plats på Jamtli, få besök av en av våra pedagoger på er skola, eller ta del av en digital visning. Nedanför hittar du vårt programutbud för olika årskurser.

Jamtli för skolan

 

Jamtlis utgångspunkt är att det ska vara roligt att lära! Aktiviteterna hos oss utgår alltid från upplevelser, lek, drama, eget skapande, fantasi och spännande berättelser.

 

Hos Jamtli arbetar skol- och förskolepedagoger, drama- och konstpedagoger, med kunskaper inom historia, arkeologi, etnologi och konst. Vi erbjuder program för förskolor och skolor inom en mängd olika ämnesområden, alltid med direkt koppling till både förskolans och skolans läroplaner. Utgångspunkt är den lokala historien, men ofta med ett brett fokus.

 

Är du lärare och vill hålla dig uppdaterad om vad som sker på Jamtli för skolan, kan du också ta del av våra pedagogers nyhetsbrev direkt till din mejl. Skriv upp dig på nyhetsbrevet här.

 

Från och med 1 mars har Jamtli öppet onsdag–söndag. Skolprogram inomhus kan bokas även på tisdagar, men museet är då stängt för eget besök i anslutning till det bokade programmet. Här hittar du aktuella öppettider. 

Jamtli för elever och pedagoger:

Förskolan

På Jamtli kallar vi programmen för de allra minsta för Tidsskutt. De innehåller stora mått av lek och äger oftast rum i någon av våra...

Läs mer

Förskoleklass – årskurs 3

Här hittar du Jamtlis skolprogram för barn i förskoleklass – årskurs 3. Alla program är gratis för skolor från Jämtland/Härjedalen.

Läs mer

Skolprogram för årskurs 4–6

Här hittar du Jamtlis skolprogram för barn i årskurs 4–6. Alla program är gratis för skolor från Jämtland/Härjedalen.

Läs mer

Årskurs 7 – gymnasiet

Här hittar du Jamtlis skolprogram för högstadie- och gymnasieelever. Alla program är gratis för skolor från Jämtland/Härjedalen.

Läs mer

Besök på Nationalmuseum Jamtli med din skolklass

Jamtli erbjuder visningar och program med utgångspunkt i aktuell utställning på Nationalmuseum Jamtli.

Läs mer

Jamtli på lätt svenska

Här hittar du Jamtlis program för nyanlända. Programmen ger möjlighet att bekanta sig med Jamtli som besöksplats, få en introduktion till länets historia och öva...

Läs mer

Jamtli kommer till skolan

Boka en lustfylld och lärorik lektion som ges på plats i ditt klassrum. En av Jamtlis pedagoger fyller bilen med föremål, rekvisita och annat kul...

Läs mer

Digitala skolprogram

Använd Jamtli som digital resurs i din undervisning! Vårt utbud funkar både som ett komplement till ett fysiskt besök eller som ett alternativ för er...

Läs mer

Fortbildning

Jamtli erbjuder löpande fortbildning för lärare eller annan personal, till exempel inom vård och omsorg, kring olika teman eller inför nya utställningar och program. Dessutom...

Läs mer

Skolresa till Jamtli

Välkommen att boka in din skolresa till Jamtli i Östersund. Här hittar du tre museer på en plats!

Läs mer

Under ert besök på Jamtli

Välkommen att läsa på om vad vi erbjuder respektive årskurs/grupp via rubrikerna längre ner. Allmänt gäller:

 

Egen matsäck

Välkommen att äta medhavd matsäck i entrén till i Hackåsateljén, strax nedanför karusellen. Dörrkod får ni i samband med bokning av program. Grillplats finns på friluftsmuseet. Du tänder själv (ved finns på plats) och du ansvarar själv för elden.

 

Lekfjöset

Öppet under skolåret, tisdag–fredag kl 9–14.
Förbehåll: Under onsdag, torsdag och hela fredag är Lek-fjöset reserverat främst för Öppna förskolans barn och föräldrar.

 

Barnens Mejeri

Öppet under skolåret, alla dagar kl 9–17.
En lekmiljö om hur ett mejeri fungerade i början av 1900-talet. Här kan du röra i ostkar, arbeta på ostlagret, sköta ångpannan och jaga råttor!