Hoppa till innehåll

Utbud på Jamtli för förskolan

 

På Jamtli kallar vi programmen för de allra minsta för Tidsskutt. De innehåller stora mått av lek och äger oftast rum i någon av våra Lek- & lär-miljöer.

 

Under vissa perioder erbjuds även Tidsresor, ett lekäventyr där barnen, med hjälp av ett förtrollat grytlock, förvandlas bakåt i tiden och får uppleva något spännande på plats i historien. Från 5 år.

 

Alla förskoleprogram erbjuds även till förskoleklass.

 

Boka ert besök: pia.larssonfors@jamtli.com

Språk och siffror i temaparken ”Fem myror”

Friluftsmuseet

 

Vi upptäcker Magnus, Brasses och Evas magiska värld av bokstäver och siffror! Vi leker tillsammans och tränar begreppsbildning inom både språk och matematik. Fem myror är fler än fyra elefanter!

 

Måndagar och tisdagar, vecka 37–40.

Tid: 90 minuter.

Gammeldags lekar och leksaker

Hackåsgården

 

Hur, och med vad, lekte barn förr i tiden? Följ med in i lekens spännande värld där nästan allt kan hända. Vem är egentligen halte Petter och hur många fiskar fångas i faderns rike? Vi utforskar också en del av utbudet med leksaker från historisk tid bland annat bollar och snurror.

 

Tisdagar kl 9.30–11.00 och 12.00–13.30.

Bokningsbart från vecka 37.

Tid: 90 minuter.

Oknytt!

Hackåsgården

 

Lär känna några av folktrons alla väsen genom sagor, sägner, berättelser och lekar. En del var stora andra små, några “farliga” och andra hjälpsamma. Varför ska man inte hälla ut hetvatten och när har gårdstomten röd luva? Kan häxan Pomperipossa verkligen trolla?

 

Tisdagar kl 9.30–11.00 och 12.00–13.30.

Bokningsbart från vecka 37.

Tid: 90 minuter.

Julvandring ute i Jamtlis gårdar

Friluftsmuseet

 

Följ med på en spännande vandring i juletid där folktro och julstök i olika tider och sociala miljöer levandegörs. Vi får uppleva spännande möten med människor ur historien i fem av Jamtlis gårdar. Och hur ska det gå för tomten – kommer han ihåg att det snart är jul?

 

Vecka 51, måndag–onsdag, kl 9.00 eller 12.00.

5 grupper per tillfälle. Från 5 år.

 

Bokning och info: mikaela.gustafsson@jamtli.com

Magisk sagosafari

Nationalmuseum Jamtli

 

Ett konstprogram för de minsta. Vi fortsätter med förra utställningens succé! Sagopåsen är laddad med nya underliga objekt som leder oss till spännande konstverk med tillhörande sagor. Ett lekfullt sätt att upptäcka utställningen och lära sig något om de många spännande personer som blivit avbildade såväl som konstnärerna bakom duken. Vi avslutar programmet med skapande i ateljén!

 

Bokningsbart från 1 november.

Passar förskolan och förskoleklass.

Tid: 90 minuter.

Upptäck museets hemligheter

Länsmuseet

 

En vandring i museet där vi upptäcker nya saker som vi kanske aldrig sett och får veta hur museet fungerar. Vart leder egentligen fotspåren? Hur rör stenåldersflickan på huvudet? Vad döljer sig bakom alla luckor? Och vem matar fiskarna? Vi smyger i utställningarna och får svar på allt det där vi alltid undrat!

 

Lämpligt från 5 år–årskurs 2.
Tid: 45 minuter.

Jamtli kommer till förskolan

 

Om ni inte kan komma till oss! Vi packar vår stora kont med spännande saker från Hackåsgården och kommer till er på förskolan! Vi erbjuder en förkortad version av programmet Gammeldags lekar och leksaker eller Oknytt. Boka med fördel flera grupper under samma dag.

 

Tisdagar, 60 minuter. Gäller förskolor i Östersunds kommun. 

Jamtli kommer till skolan

Boka en lustfylld och lärorik lektion som ges på plats i ditt klassrum. En av Jamtlis pedagoger fyller bilen med föremål, rekvisita och annat kul...

Läs mer

Förskoleklass – årskurs 3

Här hittar du Jamtlis skolprogram för barn i förskoleklass – årskurs 3. Alla program är gratis för skolor från Jämtland/Härjedalen.

Läs mer

Skolprogram för årskurs 4–6

Här hittar du Jamtlis skolprogram för barn i årskurs 4–6. Alla program är gratis för skolor från Jämtland/Härjedalen.

Läs mer