Utbud på Jamtli för förskolan

 

På Jamtli kallar vi programmen för de allra minsta för Tidsskutt. De innehåller stora mått av lek och äger oftast rum i någon av våra Lek- & lär-miljöer.

 

Under vissa perioder erbjuds även Tidsresor, ett lekäventyr där barnen, med hjälp av ett förtrollat grytlock, förvandlas bakåt i tiden och får uppleva något spännande på plats i historien. Från 5 år.

 

Alla förskoleprogram erbjuds även till förskoleklass.

 

Boka ert besök: pia.larssonfors@jamtli.com

Språk och siffror i temaparken ”Fem myror!

Friluftsmuseet

 

Vi upptäcker en magisk värld av bokstäver och siffror när vi hälsar på i Magnus, Brasses och Evas rum. Vågar du välja spöktunneln? Vi leker tillsammans och tränar begreppsbildning inom både språk och matematik. Fem myror är fler än fyra elefanter!

 

Måndag och tisdag, vecka 36-39, 90 minuter

Gammeldags lekar och leksaker

Hackåsgården

 

Hur och med vad lekte barn förr i tiden? Följ med in i lekens spännande värld där nästan allt kan hända. Vem är egentligen halte Petter och hur många fiskar fångas i faderns rike?

Vi utforskar också en del av utbudet med leksaker från historisk tid bl a, bollar, snurror – kommer någon lyckas fälla kungen i Snurreborgen?

Vi avslutar programmet med att skapa en egen snurra att ta med hem.

 

Tisdagar, september-november, 90 min

Oknytt!

Hackåsgården

 

Lär känna några av folktrons alla väsen genom sagor, sägner, berättelser och lekar. En del var stora andra små, några “farliga” och andra hjälpsamma. Varför ska man inte hälla ut hetvatten och när har gårdstomten röd luva? Kan häxan Pomperipossa verkligen trolla?

Vi avslutar programmet med att skapa en egen vittra att ta med hem.

 

Tisdagar, september-november, 90 min

Nyhet! Jamtli kommer till förskolan

 

Om ni inte kan komma till oss! Vi packar vår stora kont med spännande saker från Hackåsgården och kommer till er på förskolan! Vi erbjuder förkortade versioner av Tidsskutten Gammeldags lekar och leksaker eller Oknytt.

 

Tisdagar, oktober-november, 60 min. Gäller förskolor i Östersunds kommun. 

Julvandring ute i Jamtlis gårdar

Friluftsmuseet

 

Följ med på en spännande vandring i juletid där folktro och julstök i olika tider och sociala miljöer levandegörs. Vi får uppleva spännande möten med människor ur historien i fem av Jamtlis gårdar. Och hur ska det gå för tomten – kommer han ihåg att det snart är jul?

 

Vecka 51, måndag-onsdag, kl 9.00 eller 12.00. 5 grupper per tillfälle. Från 5 år.

 

Bokning och info: mikaela.gustafsson@jamtli.com

Mor Sofia väntar smått – ska det bli en pojke eller flicka?

Hackåsgården

 

Följ med på ett lekäventyr där barn och vuxna får olika roller från förr. En tidsresa om de yngsta barnens uppväxtvillkor med fokus på omvårdnad, genus och folktro. Empati och inlevelseförmåga stimuleras.

 

Tisdagar i maj kl 9–11 och 12.30–14.30.