Utbud på Jamtli för förskolan

 

På Jamtli kallar vi programmen för de allra minsta för Tidsskutt. De innehåller stora mått av lek och äger oftast rum i någon av våra Lek- & lär-miljöer.

 

Under vissa perioder erbjuds även Tidsresor, ett lekäventyr där barnen, med hjälp av ett förtrollat grytlock, förvandlas bakåt i tiden och får uppleva något spännande på plats i historien. Från 5 år.

 

Alla förskoleprogram erbjuds även till förskoleklass.

 

Boka ert besök: pia.larssonfors@jamtli.com

Magisk sagosafari

Nationalmuseum Jamtli

 

Ett konstprogram för de minsta. Vi fortsätter med förra utställningens succé! Sagopåsen är laddad med nya underliga objekt som leder oss till spännande konstverk med tillhörande sagor. Ett lekfullt sätt att upptäcka utställningen och lära sig något om de många spännande personer som blivit avbildade såväl som konstnärerna bakom duken. Vi avslutar programmet med skapande i ateljén!

 

Passar förskolan och förskoleklass.

Tid: 90 minuter.

Följ med på forbondefärd

Hackåsgården

 

Vart ska resan gå och vilka varor ska vi ta med? Kanske rävskinnen och det fina smöret kan bytas mot sill och salt? Kommer isarna hålla och vilka ska följa med på den långa färden? Med häst och släde färdas vi över fjällen med fantasi och inlevelse. Kanske överraskas vi av en snöstorm! Vi arbetar med praktisk matematik, berättande och drama.

 

Tid: 90 minuter.

Upptäck museets hemligheter

Länsmuseet

 

En vandring i museet där vi upptäcker nya saker som vi kanske aldrig sett och får veta hur museet fungerar. Vart leder egentligen fotspåren? Hur rör stenåldersflickan på huvudet? Vad döljer sig bakom alla luckor? Och vem matar fiskarna? Vi smyger i utställningarna och får svar på allt det där vi alltid undrat!

 

Lämpligt från 5 år–åk 2.
Tid: 45 minuter.

Tidsresa

Ett lekäventyr i historien för barn från 5 år Namnsdagfirande med högubbe Följ med på ett lekäventyr där barn och vuxna får olika roller från förr. En tidsresa där vi firar namnsdag som det gjordes kring sekelskiftet 1800–1900. Vi smyger oss fram och gör bus med högubben. Bara vi inte blir upptäckta! Vi arbetar utifrån läroplanen med fokus på drama och berättande samt normer och värden.

 

Tid: 90 minuter.

Nyhet! Jamtli kommer till förskolan

 

Om ni inte kan komma till oss! Vi packar vår stora kont med spännande saker från Hackåsgården och kommer till er på förskolan! Vi erbjuder en förkortad version av Följ med på forbondefärd.

 

Tisdagar, 60 min. Gäller förskolor i Östersunds kommun. 

Jamtli kommer till skolan

Boka en lustfylld och lärorik lektion som ges på plats i ditt klassrum. En av Jamtlis pedagoger fyller bilen med föremål, rekvisita och annat kul...

Läs mer

Förskoleklass – årskurs 3

Här hittar du Jamtlis skolprogram för barn i förskoleklass – årskurs 3. Alla program är gratis för skolor från Jämtland/Härjedalen.

Läs mer

Skolprogram för årskurs 4–6

Här hittar du Jamtlis skolprogram för barn i årskurs 4–6. Alla program är gratis för skolor från Jämtland/Härjedalen.

Läs mer