Cykel lutad mot en gammal lyktstolpe

Hämta Jamtli-appen för audioguider och annat kul

 

Appen Jamtli ger dig som besökare både vägledning, tillgänglighet och fördjupande upplevelser. Appen är användbar både på plats på Jamtli, men kan också användas hemifrån. Här finns fullt av information och fakta att fördjupa sig i, lekfulla quiz och upplevelsespår.

 

Innehållet utvecklas fortgående så titta gärna in lite då och då. Jamtliappen hittas enkelt där appar finns i din mobiltelefon. Sök bara på Jamtli och ladda ned. 

 

Hämta appen Jamtli för Android här.

Hämta appen Jamtli för iPhone här.

 

Audioguider till basutställningarna

Audioguider till de flesta delar av Jamtlis basutställningar finns på språken svenska, engelska och tyska. För den som hellre vill läsa finns spåren nu även i textad form. Audioguiderna nås enkelt genom att under ”sök” i appens bottenmeny knappa in de nummer som sitter vid montrar och föremål i utställningen. Ett alternativ är att gå in på de olika utställningarna och lyssna igenom spåren där. 

 

OBS audioguider till Nationalmuseum Jamtlis utställningar nås genom Nationalmuseums app. 

 

Hämta appen Nationalmuseum Visitor Guide för Android här.

Hämta appen Nationalmuseum Visitor Guide för iPhone här.

 

Titta in i friluftsmuseets gårdar och hus

I detta spår får du möjlighet att titta in i Jamtlis gårdar och hus även under perioder när husen är stängda eller om du har svårt att besöka dem av annat skäl. Någon från respektive tidsperiod hälsar dig välkommen och visar dig runt i huset. Här finns också mer information om miljöerna. Bra att ha för en promenad i friluftsmuseet när gårdarna inte är öppna!

 

Tillfälliga temaspår

Olika temaspår utvecklas pågående och ger nya ingångar och fördjupningar till Jamtli. Många av dessa spår ger också lekfulla ingångar och frågeutmaningar. Titta in lite då och då och se om du hittar något kul. 

 

Kartor och särskilda program

I appen finns en karta över museiområdet och vid vissa större evenemang eller under sommarens Jamtli Historieland kan man också enkelt hitta dagsprogrammet här.