Digitala skolprogram

 

Använd Jamtli som digital resurs i din undervisning! Vårt utbud funkar både som ett komplement till ett fysiskt besök eller som ett alternativ för er som har lång resväg.

 

 

Digitala skolprogram live – träffa Jamtlis pedagoger på webben! 

 

Vi kopplar upp oss med er i klassrummet via Teams. Vår pedagog möter klassen live och visar förinspelade kortfilmer med visning i någon av utställningarna. Mellan filmklippen finns utrymme för frågor och diskussion. Upplägget förutsätter att eleverna deltar via webkamera (till exempel en laptop vänd mot klassen), samt att Jamtlis pedagog kan delta via storbildsskärm. Vi pratar ihop oss om era förutsättningar vid bokningstillfället.

 

Digitala program – historia

 

  • Forntid i Jämtland /Härjedalen – hur levde man då och vad gör en arkeolog?
  • Vikingatid – med fokus på järnets betydelse, handel och religion.
  • Stormaktstid – med särskilt fokus på Armfeldts fälttåg 1718.
  • Bäverns resa – följ med bävrarna Barbro och Benny på deras resa till Jämtland för 100 år sedan (åk 1–3).  

 

Digitala program – konst

 

Jamtli erbjuder konstprogram som baseras på den utställningen som för tillfället visas på Nationalmuseum Jamtli. Bokningsbart från 1 november.

  • Vad är konst? – Ett översiktligt skolprogram som orienterar sig i konsten då och nu. (Alla åldrar och finns även på plats på Jamtli).
  • Visning – Vår konstpedagog gör spännande och roliga nedslag i vår senaste utställning från Nationalmuseum – Såsom i en spegel. Utställningen visar verk från statens porträttsamling, världens äldsta nationella porträttsamling! (Passar åk 4gymnasiet).

 

Bokning på telefon 063-15 01 27 eller mejl skolprogram@jamtli.com