Jobba hos oss

 

Stiftelsen Jamtli, Jämtlands läns museum, kan beskrivas som tre museer på en plats. Här finns friluftsmuseet med djur, kulturhistoriska hus och jordbruk, länsmuseets kulturhistoriska utställningar och Nationalmuseum Jamtli som drivs i samverkan med Nationalmuseum i Stockholm.

 

Jamtli har nära 100 medarbetare och bedriver en bred museal verksamhet med samlingsförvaltning, konst- och kulturarvspedagogiska program, arkeologiskt och byggnadsantikvariskt arbete i hela Jämtlands län, utställningar och evenemangsdagar. Här finns också butik, kafé och ett vandrarhem. Särskilt sommartid är Jamtli en välbesökt turistattraktion i Östersund.

 

Jamtli söker textilrekvisitör

Vikariat 2024-05-02–2025-05-31

 

Som textilrekvisitör tillhör du avdelningen för Samlingar & Kulturhistoria och hanterar Jamtlis textila rekvisitasamling. Du kommer att ingå i ett mindre team som arbetar mot hela organisationen i dess omfattande evenemangsverksamhet. Vi söker dig som är effektiv och kan prioritera arbetsuppgifter samt utför dessa inom givna tidsramar.

Läs mer

 

Till dina arbetsuppgifter hör vård och underhåll av miljötextilier och dräkter; klädprovningar för tillfälligt anställda aktörer och Jamtlis medarbetare; ändringssömnad; nyproduktion av historisk klädsel samt planering, digitalisering och registrering av textilrekvisita i museets samlingsdatabas Sofie.

 

Vi ser gärna att du har formell kompetens inom sömnad och erfarenhet från museal, eller motsvarande verksamhet inom teater eller tv. Meriterande är högre utbildning inom sömnad, dräkthistoria och konstvetenskap. Vidare är social kompetens i en stor organisation med en mycket bred skara av medarbetare och volontärer helt central för bedömning av ansökningarna.

 

Vikariatet är på 100 %.

 

Ytterligare upplysningar om tjänsten kan du få av:

HR-chef Pernilla Bäckström, tel. 063-15 01 16 eller avdelningschef för Samlingar & Kulturhistoria, Malin Wolczynska, tel. 063-15 01 22.

 

Fackliga representanter:

DIK, Lowissa Frånberg tel. 063-15 03 30, e-post lowissa.franberg@jamtli.com.

Vision, Mona Karlström 063- 15 01 79, e-post mona.karlstrom@jamtli.com.

 

Ansökan skall ha inkommit senast 29 februari 2024 till: info@jamtli.com

 

Inför rekryteringsarbetet har Stiftelsen Jamtli tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Visa mindre

 

Hittar du ingen tjänst som passar? Välkommen att skicka in en spontanansökan till info@jamtli.com.