Jamtli Butik

I Jamtli Butik finns noga utvalt traditionellt hantverk och modern form sida vid sida – mycket med direkt inspiration från våra utställningar. Här hittar du presenter och souvenirer både till dig själv och till andra – föremål att älska och använda i många år framåt.

Shoppa i vår webbutik

Med känsla för kvalitet och tradition

 

Jamtli Butik är fylld av inspiration och kunskap för hela familjen. Vi har bland annat ett  stort urval av broderisatser till brudkuddar, nåldynor, brudgumsmuddar, syväskor och nålbrev. Allt med inspiration från de fantastiska broderierna som finns i Jamtlis samlingar.

 

Vi lyfter och säljer även unikt hantverk och design från flera lokala hantverkare och företag från Jämtland och Härjedalen. Bland annat unika smycken, samisk slöjd och keramik.

 

 

I butikens stora bokavdelning hittar du böcker med anknytning till Jamtlis museiverksamhet, utställningar och Jämtland. Fördjupa dig i de mystiska Överhogdalsbonaderna, samisk mat eller lär dig mer om traditionell byggnadsvård och Jämtlands spännande historia. Här hittar du också böcker utgivna på Jamtli Förlag.

 

I barnavdelningen finns massor av kvalitetsleksaker, spel och pyssel för nyfikna barn. Här hittar du presenter som garanterat kommer att uppskattas av de små.

 

 

Brodera brudkuddar från Jämtland och Härjedalen

Brodera en brudkudde efter original från Jämtland och Härjedalen! I Jamtli Butik säljs populära materialsatser för flera olika brudkuddar.

 

Traditionen att brodera brudkuddar var vanlig på 1700- och 1800-talet och det finns ca 125 bevarade originalkuddar i länet. Originalkuddarna finns på hembygdsgårdar, på Jamtli och i privat ägo.

 

I materialförpackningarna ingår framstycke av vadmal med broderitryck, ullgarn till broderiet, nål, beskrivning och en kort historik. Innerkudde och bakstycke ingår ej men vi säljer både innerkuddar och vadmal till bakstycke. De flesta originalen till kuddarna finns i utställningen ”Lust & Fägring” på Jamtli. 

 

 

Du behöver inte lösa entréavgift till museet för att besöka Jamtli Butik. Välkommen in till oss på Jamtli, eller handla hemifrån i vår webbutik där du kan klicka hem delar av sortimentet.

 

Här hittar du våra öppettider

 

Kontakta butiken

Det är enkelt att beställa för hemleverans i vår webbutik. Hittar du inte det du söker där eller om du har frågor kring vårt sortiment är du välkommen att kontakta oss via mejl på butiken@jamtli.com

Jamtli Förlag

Här hittar du böcker utgivna av Jamtli Förlag. Vill du beställa böcker? Böcker från Jamtli Förlag finns i Jamtli Butik, i bokhandeln och hos återförsäljare...

Läs mer

Öppettider

Här hittar du öppettider för Jamtlis anläggningar.  

Läs mer

Jamtli Kafé

I Jamtli Kafé kan du njuta av fika eller en god lunch. Här hittar du ett stort utbud av kakor, smörgåsar, matiga sallader, glass och...

Läs mer