Hoppa till innehåll

Besök oss

På Jamtli kan du besöka tre museer på en och samma plats; till en entréavgift. Här hittar du allt du behöver för att planera ditt besök hos oss. Välkommen!

Till biljettpriser

Planera ditt besök

Entrépriser

Här hittar du entrépriser för Jamtli. Hos oss kan du besöka tre muséer för priset av en entré!

Läs mer

Öppettider

Här hittar du öppettider för Jamtlis anläggningar.  

Läs mer

Hitta hit

Jamtli ligger en kort promenad från Östersunds stadskärna. Hit är det enkelt att ta sig både till fots, med buss eller bil.

Läs mer

Jamtli Butik

I Jamtli Butik hittar du presenter och souvenirer både till dig själv och andra.

Läs mer

Jamtli Kafé

I Jamtli Kafé kan du njuta av fika eller en god lunch. Här hittar du ett stort utbud av kakor, smörgåsar, matiga sallader, glass och...

Läs mer

Jamtli Vandrarhem

På Jamtli Vandrarhem bor du mitt bland historiska gårdar och miljöer, endast en kort promenad från Östersunds centrum.

Läs mer

Hitta på Jamtli

Översiktlig information om var du hittar alla de utställningar, miljöer och platser som finns att upptäcka.

Läs mer

Öppna förskolan

Välkommen till en annorlunda öppen förskola! Här levandegör vi vår historia genom att leka oss till kulturhistoriska upplevelser, mitt i mysiga historiska miljöer.

Läs mer

App med audioguide

Appen Jamtli ger dig som besökare både vägledning, tillgänglighet och fördjupande upplevelser. Appen är användbar både på plats på Jamtli, men kan också användas hemifrån.

Läs mer

Museiregler

I museet finns föremål, målningar och skulpturer som är väldigt gamla. För att skydda och bevara dem finns några saker att tänka på.

Läs mer

Vanliga frågor och svar inför besök på Jamtli

Här har vi samlat vanliga frågor vi får från er besökare med tillhörande svar.

Läs mer

Arkiv

Jamtlis arkiv består av i huvudsak två delar. Den ena är museets ämbetsarkiv, som alltså är verksamhetens arkiv. Den andra delen är faktaarkivet som rör...

Läs mer

Bibliotek

I Jamtlis bibliotek finns kulturhistorisk facklitteratur om både länet och landet. Du hittar bland annat litteratur om historia, arkeologi, etnologi, byggnadsvård, konst och samer. Det...

Läs mer

Konferens och möten

På Jamtli kan du boka lokaler i historiska miljöer, upplevelser och visningar som passar utmärkt för både konferenser och möten.

Läs mer

Fest på Jamtli

Jamtli har en lång tradition av både små och stora arrangemang för allmän publik såväl som för företag, familjer och grupper i alla åldrar.

Läs mer

Boka visningar och historiska upplevelser

Boka en gruppvisning i Jamtlis utställningar och kulturmiljöer! Du kan också boka historiska upplevelser för till exempel företagskonferenser och andra träffar.

Läs mer

Boka en föreläsning

Jamtlis experter erbjuder föreläsningar inom kulturhistoria, kulturmiljöarbete och konst. Boka till ditt evenemang eller konferens!  

Läs mer

Restaurang Hov

På Restaurang Hov serveras mat och dryck med känsla och tradition. Det är också möjligt att abonnera Restaurang Hov som festvåning.

Läs mer

Tillgänglighet

Jamtli är till för alla och vi arbetar ständigt med att förbättra tillgängligheten till våra utställningar, utomhusmiljöer och andra delar.

Läs mer

Interaktiv karta

En karta över Jamtli där du kan klicka och läsa om olika platser på friluftsmuseet.

Läs mer