En föreläsningssal

Konferens och möten på Jamtli

 

Hos Jamtli kan du boka lokaler i historisk miljö, upplevelser och visningar som passar utmärkt för både konferenser och möten; endast en kort promenad från Östersunds stadskärna.

 

För mer information och bokning av visningar, mejla oss på bokningen@jamtli.com eller ring 063-15 01 20.

 

Jamtlis lokaler

På Jamtli finns flera både större och mindre bokningsbara lokaler för konferenser, möten och sammankomster. Jamtlis lokaler är utrustade med modern teknik såsom projektor, ljudanläggning och wifi.

 

Rentzhogsalen, aula (90 personer)

 

 

Lignellsalen (60 personer)

 

 

Grändkafé (30 personer)

 

 

Boka visning, upplevelser och föreläsningar

Kombinera era möten eller konferenser med en gruppaktivitet; Kreativ ateljé, visning på Jamtli eller en föreläsning för era medarbetare.

 

Kreativ workshop

Visning och kreativt skapande i Konstateljén

 

 

En lustfylld, spännande och lekfull workshop. Inga förkunskaper krävs i det här kreativa ateljébesöket. Inspirerade av porträttutställningen i Nationalmuseum Jamtli skapar vi tillsammans egna porträtt, som med största sannolikhet blir något annat än traditionell konst på väggen.

 

Visning: Såsom i en spegel – porträtt under fem sekel

 

 

Sverige har världens äldsta porträttsamling och som titeln antyder är det en utställning med fullt fokus på porträtt från olika tider. Här möter vi porträtt av såväl Gustav Vasa som Zlatan, drottning Kristinas dödsmask och konstnärliga självporträtt. Ett porträtt handlar ofta om mer än personen vi ser på bilden – makt, ära, yrkesskicklighet, odödlighet eller självuttryck. Följ med på en visning om porträttkonst ur Statens porträttsamling och Nationalmuseums samlingar.

 

Interaktiv visning

 

 

En längre visning där ni får chans att reflektera, fördjupa er och vara delaktiga i tolkningarna kring konstverken i utställningen. Här är du inte en passiv museibesökare – genom roliga övningar aktiveras deltagarna på ett lustfyllt och kreativt sätt i mötet med konsten.

 

Visning i Jamtlis basutställningar

 

 

I Jamtlis basutställningar får du lära dig mer om Jämtland och Härjedalens historia. Här kan du bland annat möta den spännande vikingatiden där du lär dig mer om religionsskiftet och upplever museets största skatt – de 1000-åriga Överhogdalsbonaderna. Runt fjället introduceras vi till samernas liv och ser underbara fotografier under en gnistrande stjärnhimmel.

 

Föreläsningar och andra upplevelser

Letar du efter en intressant och lärorik föreläsning till din konferens eller event? Jamtlis medarbetare erbjuder många olika föreläsningar inom kulturhistoria, kulturmiljöarbete och konst.

Boka visningar och historiska upplevelser

Boka en gruppvisning i Jamtlis utställningar och kulturmiljöer! Du kan också boka historiska upplevelser för till exempel företagskonferenser och andra träffar.

Läs mer

Boka en föreläsning

Jamtlis experter erbjuder föreläsningar inom kulturhistoria, kulturmiljöarbete och konst. Boka till ditt evenemang eller konferens!  

Läs mer

Fest på Jamtli

Jamtli har en lång tradition av både små och stora arrangemang för allmän publik såväl som för företag, familjer och grupper i alla åldrar.

Läs mer