Den ukrainska flaggan

Jamtli stöttar Ukraina

 

Den 24 februari 2022 gick rysk militär in i Ukraina och anföll oprovocerat sitt grannland. Kriget fortsätter med oförminskad styrka och ett av målen för Rysslands aggression är ukrainsk kultur och ukrainskt kulturarv. Ukraina som en självständig stat strider som vi vet mot Putins ryska stormaktsplaner. Maidanmuseet i Kiev har tagit som sin uppgift att dokumentera och i möjligaste mån säkerställa att Ukrainas kulturarv bevaras.

 

Jamtli har vid flera tillfällen donerat pengar till museet. Detta kommer vi fortsätta göra så länge kriget fortsätter och Maidanmuseet kan utföra sitt mycket viktiga uppdrag.

 

På tvåårsdagen av invasionen, den 24 februari 2024 kommer vi låta våra entréintäkter gå direkt till Maidanmuseet i Kiev. Vi har idag en bra kontakt med dess chef, Ihor Poshyvalio som självklart uppskattar allt stöd han kan få för sitt arbete.

 

Vill du vara med och bidra till Maidanmuseet men inte har möjlighet att komma till Jamtli eller vill skänka mer, går det bra att swisha valfri summa till Jamtli.

Swish: 123 559 10 29.

Märk din swish med ”Insamling Maidanmuseet”.