Bokningsbara visningar och historiska upplevelser på Jamtli

 

Boka en gruppvisning i Jamtlis utställningar och kulturmiljöer med någon av våra kunniga guider! Eller gör något ovanligare tillsammans! Boka uppdykande rollspel, teambuilding i historisk miljö eller kanske en alldeles magisk kulturkväll med aktörer, hästskjuts, och historiska smakupplevelser!

 

 

​​Visningar av Jamtlis basutställningar

 

Spännande utställningar i ett stort underjordiskt landskap gör museibesöket till ett äventyr. Bjud dig själv och dina gäster på en intresseväckande upplevelse av det jämtländska kulturarvet. Se Överhogdalsbonaderna – Europas äldsta bildvävar, Nils Thomassons samebilder eller någon av våra basutställningar, till exempel Vikingar eller Lust & Fägring som visar den festliga sidan av 1800-talets bondesamhälle.

 

Visningar på friluftsmuseet

 

Möjligheter finns även till varianter där delar av friluftsmuseet visas. Särskilt den inredda 1970-talsvillan brukar vara ett populärt tillägg!

 

 

Visningar på Nationalmuseum Jamtli

 

Boka en guidad visning på Nationalmuseum Jamtli, upplev och lär dig mer om utvald konst målad av några av de stora mästarna. 

 

Visningar av museets övriga tillfälliga utställningar

 

På Jamtli producerar vi kontinuerligt nya utställningar på aktuella teman, du hittar dem här. Hör av dig till oss om du vill boka en guidad visning av någon av våra tillfälliga utställningar!

 

Priser och praktisk info för Jamtlis bokningsbara visningar

 

Visningens längd: 60–90 minuter. Max 25 personer per grupp.

 

Visningspris: Visning under ordinarie öppettid: 1900 kronor/bokad grupp.

 

95 kronor/person i entréavgift tillkommer. Då ingår besök i Jamtlis fasta utställningar.

Erbjudande under Jamtli Historieland: betala 240 kronor/person och få tillgång till hela Jamtli.

Telefon: 063-15 01 20, e-post: bokningen@jamtli.com eller Jamtlis växel, tel 063-15 01 00

Extra: På Jamtli Kafé bokas fika, lättare måltider samt mingel. I anrika Restaurang Hov finns möjligheter att boka mer exklusiva luncher eller middagar. Mer information: 063-15 01 05

 

Skolvisningar

 

Jamtli erbjuder ett stort utbud för barn i förskola, grundskola och gymnasium. Läs mer här 

 

Historiska upplevelser

 

 

Bjud dig själv och dina gäster på en intresseväckande och rolig upplevelse av det jämtländska kulturarvet.

 

  • En dramatiserad historievandring med rollspelande aktörer i friluftsmuseets miljöer under historielandssäsongen, eller i enklare form under vår och höst. 
  • Ett dramatiskt historiskt uppdykande vid någon av våra miljöer, i utställningarna  eller vid middagen/lunchen.
  • En nostalgitripp i modernare tider inklusive vår 1970-talsmiljö. 
  • Teambuilding där ni tävlar i olika historiska färdigheter som till exempel skogsarbetarutmaningen, vikingakampen, gammeldags kämpalekar, 1970-talsquiz. 
  • En magisk kulturkväll där gästerna minglar i både utställningar och friluftsmuseet och möts av rollspel, smakprov på historisk mat och överraskningar. Perfekt som upplevelse vid konferens och kombineras med fördel med en middag. 

 

Priser och kontakt

 

Vänligen kontakta Jamtli för priser på de historiska upplevelserna. Programmen bör bokas med minst 3 veckors framförhållning.

 

Telefon: 063-15 01 20, e-post: bokningen@jamtli.com