Klicka för att söka Aktivera talande webb Byt språk

Tillfälliga utställningar

Jamtlis tillfälliga utställningar tar upp aktuella former och trender inom konst, foto och samhällsutveckling och belyser intressanta historiska teman både från förr och nu.

Boka skolprogram på telefon tel + 46 63-15 01 27.
Visningar, after work och andra arrangemang bokas på tel + 46 63 15 01 07.

29 oktober 2017–22 april 2018

Öga mot öga

Kom nära och möt människor som avbildats för väldigt länge sedan. I utställningen visas porträtt av barn från fyra århundraden och du får tillfälle att fundera över vad kläder, ansikten och kroppsspråk berättar. Alla bilder som visas är reproduktioner av konstverk från Nationalmuseums samlingar. I utställningen finns en selfiestation där det går att skapa porträtt av sig själv.

Läs mer om utställningen

Kiss
11 mars-26 augusti 2018

Kiss – the exhibition

Kiss är ett amerikanskt rockband som slog igenom i slutet av 1970-talet. När Alexander Johansson var sju år såg han bandet för första gången och förtrollades helt av både musiken och mystiken. Nu har han sett Kiss 106 gånger och i 30 år har han samlat på Kissprylar. Samlingen innehåller allt från en tegelsten från bandets första replokal i New York, till scenkläder, foton, leksaker, flipperspel och signerade skivor.

11 mars-26 augusti 2018

Rockscen Jämtland

I anslutning till ”Kiss– the exhibition” presenterar Jamtli en berättelse med rockhistoriska vingslag på lokal nivå. Följ med på en nostalgitripp bland banden, musiken och atmosfären från de senaste fem decenniernas rockscen i Jämtland. I musikutställningarna passar vi också på att diskutera frågor kring identitet, livsmål och kreativitet. Dyk in i en reflekterande del där du får interagera, utmanas och pröva rockscenens magi!

Produktion: Jamtli.

25 mars-1 maj 2018

Det nya Östersund

Det byggs nytt på många platser i stan! Stadsbilden förändras och utvecklas…
Storsjöbygdens fotoklubb ställer ut.

 

Foto: Trafikövergång vid Bangårdsgatan.

Fotot är beskuret.

5 maj-6 juni 2018

Faces of Contan

Porträttfoton som har tagits på asylboendet Åre Continental under vintern av Jörgen Vikström, fotograf och skribent från Undersåker.

 

27 maj-14 oktober 2018

Made in Sápmi

Duodji, traditionellt samiskt hantverk och ny samisk formgivning.

 

27 maj 2018-januari 2019

Nils Thomasson

Motiv ur ett långt fotografliv.

Fotograf Nils Thomasson