Klicka för att söka Aktivera talande webb Byt språk

Jamtli Bildbyrå

Jamtlis fotosamlingar är en av Sveriges största med cirka 10 miljoner fotografier från 1860-talet fram till i dag. En unik berättelse om Jämtland och Härjedalen träder fram i porträtten av samer, bönder, stadsliv och turism.

 

Just nu är det många som ställer frågor om Jamtlis samlingar och samlingsdatabas.  Under ”läs mer” nedan hittar ni svaren på de tre oftast förekommande frågorna.

Läs mer

 

1. Det är svårt att använda den nya samlingsdatabasen, kommer ni att göra något åt gränssnittet?

Utvecklarna av databasen Sofie arbetar för närvarande med ett användarvänligt gränssnitt som i svårighetsgrad kan jämföras med sökmotorn Google. Lanseringen av det nya publika gränssnittet har dock försenats på grund av Covid 19.

 

Vi meddelar så snart vi får besked om när övergången till det nya gränssnittet kommer ett ske . Tillsvidare rekommenderar vi att man använder sig av instruktionerna som finns under fliken ”Sökhjälp” https://jlm.kulturhotell.se/skhjlp alternativt använder Kringla eller Europeana där Jamtlis samlingar även finns digitalt tillgängliga:

 

Här kan du komma till Kringla. (Länken öppnas i en ny flik)

Här kan du komma till Europeana. (Länken öppnas i en ny flik)

 

2. Varför kan jag inte hitta alla fotografier som fanns i det gamla bildarkivet?

Detta beror på att vi måste kontrollera allt material med tillhörande avtal och licenser, men även förhålla oss till GDPR innan något görs publikt. (Här kan du läsa mera om dataskyddsförordningen, länken öppnas i en ny flik)

 

I år är läget exceptionellt i och med Covid 19 och korttidsarbete, varför takten inte är lika hög med tillgängliggörandet av bilder.

 

3. Vart har mina kommentarer försvunnit som fanns i gamla Bildarkivet?

I samband med migreringen följde inte kommentarerna med in i det nya systemet. Varje kommentar måste därför kontrolleras och läggas in manuellt i det nya systemet. Förutom att arbetet är tidskrävande måste vi också förhålla oss till GDPR och justera en del information innan den tillgängliggörs.

 

Visa mindre

 

Kontakt

För mer information om fotosamlingarna, produkter, priser och leveransvillkor, ring 063-15 01 65, eller skicka e-post till foto@jamtli.com. Ni kan även använda formuläret nederst på sidan.

Bildbyråns tjänster

Jamtli Bildbyrå säljer analoga och digitala bildkopior av fotografierna, för både privat och kommersiellt bruk, enligt Bildleverantörernas Förenings (BLF) villkor. Bildkopiorna kan beställas i olika format och på olika underlag.

Bildbyrån kan också hjälpa er med

• digitalisering av egna foton
• sammanställning av enklare Powerpoint-presentationer
• andra tjänster inom digital bildbehandling
• fotograferingsuppdrag

 

Här nedan kan ni se bildspel med ett urval bilder ur Jamtlis fotosamlingar.

Kontakta oss på Bildbyrån