Klicka för att söka Aktivera talande webb Byt språk

Föremål

Jamtlis föremålssamling består av konst samt textila, kulturhistoriska och arkeologiska föremål. Den textila delen av samlingen är en av de större i landet med allt från jämtlandssöm till hästtäcken. I samlingarna finns ca 60 000 föremål med en fascinerande bredd i tid och innehåll.

 

Här finns t.ex. de vikingatida Överhogdalsbonaderna, jämtlandsskåp, storsjöodjursfällor, fängelsedörrar, samisk spåtrumma men även mer moderna föremål såsom mjölktetra, slalomutrustning, tidiga Commodore och ABC 80 datorer.

De flesta av Jamtlis föremål finns i det gamla militära spannmålsmagasin som ligger strax norr om Jamtli – därav namnet Havremagasinet. Boka gärna ett besök i föremålens förunderliga värld på tel 063-15 01 50.

 

Om du har frågor eller vill skänka ett föremål till museets samlingar, ta kontakt med Havremagasinet på 070 -329 49 14 eller 063-15 01 50 (må–ti och to–fre kl 8–17).

 

Det går även bra att antingen kontakta oss per e-post: havremagasinet@jamtli.com eller fylla i formuläret här nedan, men kom då ihåg att skicka med en kort bakgrundshistorik och fotografier på föremålet.

Kontakta oss på Havremagasinet

  • Max filstorlek: 50 MB.