Klicka för att söka Aktivera talande webb Byt språk

Volontärer

Vill du bli volontär? Fyll i formulär här nederst på sidan, ring oss direkt på 070-5543330 eller skicka e-post till lowissa.franberg@jamtli.com

Tre anledningar till att bli Volontär

 

 

Välkommen!

Varför volontera?

Vill du vara en del av ett härligt gäng och vara delaktig i ett viktigt arbete som du kommer ha nytta av i framtiden? Då har du hamnat rätt. Som volontär hos oss får du lära dig nya saker, träffa nya vänner och tillhöra en social gemenskap. Samtidigt som du bidrar till Jamtlis verksamhet genom att ge av din kunskap, ditt engagemang och din tid. Lägg till din egen historia till Jamtliupplevelsen. Bli en del av vårt team och väx med oss, lär dig nya saker eller bygg på de befintliga. Se hur livet var här i jämtland genom historien och hjälp oss göra historien levande som volontär här på Jamtli.

– Dela med dig av dina talanger och kunskaper.
– Träffa nya vänner.
– Lär dig nya saker.
– Stärk ditt CV.

 

Vi delar värdegrund
Jamtlis främsta målgrupp är barn och barn tillsammans med vuxna. Detta genomsyrar hela verksamheten. Jamtlis värdeord är:

– Levande och lärande
– Med samhället och för samhället
– Kvalitet och kompetens
– Gränslöshet och nytänkande
– För alla och för många
– Med glädje och lust

Vad gör man som volontär?

Jamtlis volontäraktiviteter.

Baka tunnbröd

Steka kolbullar

Café Slalom

Värdar

Statister

Vinterfest

Husmanskost

Laga och sy

Sticka

Sköta om dukar

Fixa fika och mat

Kratta löv

Bygga utställningar

Pepparkakhustävling

Lilla Julafton

Jamtli-kompis

Konst-kompis

Jamtli-Journalen

Marknadsföring

Julkortstävling

Konstråd

Vanliga frågor

 

Vad innebär det att vara volontär?

*Som volontär är du alltid frivilligt aktiv i olika verksamhetsområden och du får ingen ekonomisk ersättning.

*Som volontär hjälper du till med sådant som Jamtli inte kan åstadkomma med sin personal.

*Som volontär har du alltid stöd av en ansvarig personal för den verksamhet du genomför.

 

Vad får jag som volontär?

*Framför allt får du delta i Jamtlis volontärgemenskap. Du får möjlighet att träffa nya vänner, att lära dig saker och att delta i ett viktigt samhällsbyggande.

*Om du väljer att bli medlem i någon av Jamtlis volontärföreningar finns möjlighet att få rabatter på entréer och i butiken.

Chef för volontär verksamhet

 

Lowissa Wallgren Frånberg jobbar med att upprätthålla och utveckla volontärverksamheten på Jamtli. Alla kontakter mellan volontärer och Jamtli går genom henne. Tack vare Jamtlis volontärer kan man skapa fler aktiviteter och öka kvaliteten på redan befintliga aktiviteter. På så vis kan hela Jamtlis verksamhet växa.

Jamtlis volontärföreningar

 

Jamtlis Gynnare

Jamtlis Gynnare är Jamtlis största och främsta volontärförening. Som Gynnare kan du vara med i nästan alla volontärverksamheter. Du bjuds in till medlemsmöten varje månad där du får information om Jamtlis verksamhet samt vilka möjligheter du som volontär för tillfället har att delta i denna.

Som gynnare kan du också samla volontärtimmar på ett aktivitetskort och efter ett antal timmar erhålla fritt årskort på Jamtli.  Utöver detta erbjuds du rabatter på entré och i Jamtli butik.

Föreningens hemsida.

 


 

Jämtlands läns konstförening, JLKJamtli och JLK har ett nära samarbete. Som volontär i JLK deltar du framför allt i den verksamhet som berör JLKs konstsamlingar. Det kan innebära urval och hängning av konst, guidning av vissa verk samt deltagande i konstråd. JLK arrangerar också varje år en vykortstävling tillsammans med Länstidningen. I samband med denna görs en utställning av barnens vykort i Jamtli kafe.

Föreningens hemsida.

 


 

Jämtlands fältartilleri, JFA

Vid vissa evenemang kan du som volontär delta genom att levandegöra ett historisk militärväsende på Jamtli. Det kan vara i aktiviteter kring Karolinerdagen, Daggtorpet eller beredskapstiden. Föreningen har även andra aktiviteter.

Föreningens hemsida.

Hur blir jag volontär?

  • Medgivande om att vara med i Jamtlis register över volontärer och eventuellt på bilder.