Klicka för att söka Aktivera talande webb Byt språk

 

Hos Spilloteket, den kreativa återbruksverkstan, tas det tillvara på saker. Både spillmaterial från Jämtlands industrier och företag men också på människors smarta tankar och idéer. Modern hushållning helt enkelt! Idag är Spilloteket fasta hyresgäster i Lignellsalen på Jamtli.

 

Sedan starten 2014 har deras kreativa arbete lett till ett flertal olika utmärkelser såsom Svensk Forms Formpris Jämtland, lokala miljöpris och UNDP Sveriges pris Bästa kommunikation av de Globala målen 2018. Spilloteket beskriver sig själva som “en kreativ demokrativerkstad och ett pedagogiskt forum som använder sig av spillmaterial från Jämtlands industrier i allt sitt görande och tänkande”. Deras färgsprakande verksamhet vänder sig i huvudsak till barn och unga, men de arbetar även med utbildning för skolor och företag, föreläser på konferenser och event  – hela tiden med fokus på kreativitet som kraft för verklig förändring.

 

För Spillotekets öppettider, aktiviteter och tjänster besök www.spilloteket.se De finns även på facebook samt instagram under namnet Spilloteket. Under de flesta av Jamtlis större arrangemang är Spilloteket öppet för allmänheten.