Klicka för att söka Aktivera talande webb Byt språk

Stiftelsen Jamtli driver museiverksamhet inom kulturmiljöutveckling, kulturturism, samlingsförvaltning, dokumentation, forskning och omfattande kulturarvspedagogisk verksamhet med över 120 medarbetare. Stiftelsen är dessutom aktiv genom fem dotterbolag samt franchiseverksamhet och driver många projekt på nationell, nordisk och europeisk nivå. Stiftelsen ses av många som en förebild för privat-offentlig samverkan.

 

Stiftelsen Jamtli söker

Forskningschef och VD för NCK AB

 

Forskningschefen initierar, utvecklar och driver i samråd med landsantikvarien forskningsprojekt. Har också ansvar för att vägleda och inspirera alla Jamtlis forskande medarbetare inom ramen för gällande forskningsstrategi med huvudinriktning på kulturarvspedagogik och andra områden av särskilt intresse för stiftelsen. Tjänsten ingår i Jamtlis ledning.

 

Forskningschefen är också VD för stiftelsens dotterbolag NCK (The Nordic Centre of Heritage Learning & Creativity AB). Detta utvecklings- och forskningsbolag ägs av stiftelsen tillsammans med 11 andra museer och arkiv i Norden och Baltikum. NCK arbetar med alla typer av projekt som handlar om lärande genom kulturarvsupplevelser. I tjänsten ingår mycket samarbete med det nätverk av partners som genom åren har etablerats i Norden, Europa samt internationellt. NCK har, förutom VD, 2-3 anställda forskare/projektledare och assistenter.

 

Forskarutbildning (PhD) är ett krav, gärna med kulturarvsinriktning och god teoretisk och praktisk erfarenhet av livslångt lärande. Det är en fördel om du har erfarenhet från arkiv-, musei- och universitetsvärlden. Du har arbetslivs- och arbetsledarerfarenhet samt tycker om att ha med människor att göra och har god samarbetsförmåga.

 

Du tillträder tjänsten 1 oktober 2019 eller efter överenskommelse.

 

Ytterligare upplysningar kan du få av Henrik Zipsane, tel. 070- 282 11 68 eller Ulrica Löfstedt tel. 070- 522 84 41.

Facklig representant för DIK är Kristina Jonsson tel. 072-388 54 00.

Mer information om Jamtli finns på www.jamtli.com och om NCK på www.nckultur.org

 

Ansökan skall senast 12 augusti ha inkommit till Jamtli, Box 709, 831 28 Östersund.