Klicka för att söka Aktivera talande webb Byt språk

Nationalmuseum Jamtli

 

Något att vara stolt över
Nationalmuseums första filial byggs nu mitt i Sverige, på Jamtli i Östersund. Nationalmuseum Jamtli kommer bli en plats för möten, eftertanke och reflektion i en inspirerande miljö både för barn och vuxna. Här kommer ni kunna ta del av guidade visningar för den redan insatta, den ovana, den nyfikne, för de med särskilda behov och för familjen. Förutom själva utställningssalen med sina 300 kvm byggs även Jamtlis Konstateljé i anslutning till konstlobbyn.

 

Alla är välkomna till Konstateljén
Den nya konstateljén kommer ni hitta längst in i huset. Bland papper, penslar, saxar och färg är vår förhoppning att alla ska trivas och känna att det är ett rum för alla typer av kreativitet. Vi planerar för en bred verksamhet med skolklasser, fritidsbaserade kurser, konstskola för barn, SFI-elever, generationsövergripande konstprojekt samt spännande och nyskapande kulturella möten. I ateljén är allt möjligt!

 

Pedagogiska program för skolor
Till alla utställningar kommer det att finnas pedagogiska program för skolan att ta del av. I programmen möts eleverna av en konstpedagog och tar del av utställningen på olika sätt beroende på teori och metod, kopplade till skolans läroplan. I ateljén förankras fakta och insikter genom eget skapande och reflektion.

 

Invigning 2018
Nationalmuseum Jamtli kommer slå upp portarna sommaren 2018. Mer information om Nationalmuseum Jamtli kan ni få hos Gustav Kron, gustav.kron@jamtli.com tel. 0702-47 10 48. Följ gärna Nationalmuseum Jamtli på Instagram under @nationalmuseumjamtli.

 

 

Till Nationalmuseum hemsida