Klicka för att söka Aktivera talande webb Byt språk

Prao på Jamtli

 

På grund av rådande situation tar Jamtli tills vidare inte emot praoelever.

 

Pedagogiska sektionen

Pedagogiska sektionen arbetar med lärande för många olika åldersgrupper. Sektionen tar emot grupper både i utställningarna, i Nationalmuseum Jamtli, ute på friluftsmuseet m.m.
Som PRAO följer du med våra pedagoger i program för skolelever och förskolegrupper. Du deltar också en dag på Öppna förskolan, samt kanske i något program för vuxna deltagare. Om det passar kan det också bli aktuellt med ett besök till en skola någonstans i regionen.

 

Nästa möjliga tillfälle är: vecka 11. FULLBOKAT!

Kontakt: Sektionsledare Malin Bäckström, malin.backstrom@jamtli.com, 063-15 01 36.

 

 

Publika sektionen

På publika sektionen har vi möjlighet att ta emot elever för PRAO i Jamtli Kafé. Här får du vara med i den dagliga driften av att servera lunch och fika. Vi bakar de flesta av våra bakverk själva och bereder våra smörgåsar. Din arbetsvecka blir tisdag-fredag då det är då vi har öppet. (Vill man ha en extra dag kan vi laborera med till exempel lördag).
Vi har möjlighet att ta emot en elev per vecka.

 

Nästa möjliga tillfälle för prao är: vecka 8 och vecka 9.

Kontakt: Maria Olsson, maria.olsson@jamtli.com, tel. 063-15 01 05.

 

 

Utställningssektionen

Utställningssektionen arbetar med Jamtlis fasta och tillfälliga utställningar. Året runt kan du uppleva och lära mera om vikingar, stenålder, samiskt liv och mycket mer. Utöver detta hyr vi in eller producerar tillfälliga utställningar några gånger varje år som kan handla om allt ifrån matens historia och konsthantverk till hårmode och hårdrock. Utställningssektionen ansvarar också för programverksamheten med till exempel föreläsningar, skapande verkstad och konserter som många gånger är direkt kopplade till de aktuella utställningarna.
Som PRAO får du ta del av sektionens arbete där du kanske gör research inför en utställning, transporterar och monterar utställningsmaterial, målar, snickrar osv.

 

Nästa möjliga tillfälle är: vecka 11. FULLBOKAT!

Kontakt: Sektionsledare Magnus Stafverfeldt, magnus.stafverfeldt@jamtli.com, 063-15 03 01.

 

 

Historielandssektionen

Jamtli Historieland består av ca 20 olika miljöer som håller öppet under sommaren och förmedlar historia genom rollspel. Genom kombinationen historisk miljö och rollspel skapar vi en tidsresa som vänder sig till alla åldersgrupper. Historielandsområdet används också under övriga året för olika event. Som PRAO får delta i förberedelser inför närliggande arrangemang.

 

Nästa möjliga tillfälle är: vecka 45

Kontakt: Sektionsledare Marina Andersson, marina.andersson@jamtli.com, 063-15 01 72.

 

 

Avdelningen för samlingar och kulturmiljö

Som PRAO hos oss kommer du att få följa arkeologer, byggnadsantikvarier, antikvarier och textilrekvisitörer i det dagliga museiarbetet. Du kommer att få bekanta dig med Jamtlis många samlingar och samlingsvård, åka på fältbesök ute i regionen samt göra en K-spaning.

Du får ett detaljschema när du kontaktar oss.

 

Nästa möjliga tillfälle är: vecka 20 och vecka 41.

Kontakt: Avdelningschef Minna Lehtomäki, minna.lehtomaki@jamtli.com, 063-15 01 55.

 

 

Avdelningen för administration och fastighet

På Bygg och mark-sektionen kan vi ta emot dig som vill arbeta med vaktmästeri utomhus och/eller snickeri/hantverk/målning/fordon mm.

På Tekniska sektionen kan vi ta emot dig som vill arbeta med fastighetsskötsel/teknik/lokalvård mm.

På Jordbrukssektionen tar vi emot dig som går på Naturbruksskolorna eller på Kuskutbildningen.

 

Möjliga praotillfällen: vi tar emot förfrågningar året runt!

Kontakt: Avdelningschef Anders de Sinegube, anders.de.sinegube@jamtli.com, 063-15 01 19.