Klicka för att söka Aktivera talande webb Byt språk

Prao på Jamtli

 

Pedagogik

Pedagogiska sektionen arbetar med lärande för många olika åldersgrupper. Sektionen tar emot grupper både i utställningarna, i Nationalmuseum Jamtli, ute på friluftsmuseet med mera.

Som PRAO följer du med våra pedagoger i program för skolelever och förskolegrupper. Du deltar också en dag på Öppna förskolan, samt kanske i något program för vuxna deltagare. Om det passar kan det också bli aktuellt med ett besök till en skola någonstans i regionen.

 

Nästa möjliga tillfälle är: Vecka 17. Fullbokat!

Kontakt: Sektionsledare Malin Bäckström, malin.backstrom@jamtli.com, 063-15 01 36.

 

Service och Värdskap

På Service och Värdskap har vi möjlighet att ta emot elever för PRAO i Jamtli Kafé. Här får du vara med i den dagliga driften av att servera lunch och fika. Vi bakar de flesta av våra bakverk själva och bereder våra smörgåsar. Din arbetsvecka blir tisdag-fredag då det är då vi har öppet. (Vill man ha en extra dag kan vi laborera med till exempel lördag).
Vi har möjlighet att ta emot en elev per vecka.

 

Nästa möjliga tillfälle för prao är: Fullbokat.

Kontakt: Maria Olsson, maria.olsson@jamtli.com, tel. 063-15 01 05.

 

Utställningar

Utställningssektionen arbetar med Jamtlis fasta och tillfälliga utställningar. Året runt kan du uppleva och lära mera om vikingar, stenålder, samiskt liv och mycket mer. Utöver detta hyr vi in eller producerar tillfälliga utställningar några gånger varje år som kan handla om allt ifrån matens historia och konsthantverk till hårmode och hårdrock.

 

Som PRAO får du ta del av sektionens arbete där du kanske gör research inför en utställning, transporterar och monterar utställningsmaterial, målar, snickrar och så vidare.

 

Nästa möjliga tillfälle är: Veck 12.

Kontakt: Sektionsledare Magnus Stafverfeldt, magnus.stafverfeldt@jamtli.com, 063-15 03 01.

 

Samlingar och Kulturhistoria

Som PRAO hos oss kommer du att få följa museiassistenter, antikvarier och textilrekvisitörer i det dagliga museiarbetet. Du kommer att få bekanta dig med Jamtlis foto-, arkiv-, rekvisita- och föremålssamlingar och få en inblick i hur vi vårdar och underhåller samlingarna.

Du får ett detaljschema när du kontaktar oss.

 

Nästa möjliga tillfälle är: Hösten 2023.

Kontakt: Avdelningschef Minna Lehtomäki, minna.lehtomaki@jamtli.com, 063-15 01 55.

 

Fastighet Teknik och IT

På avdelningen kan vi ta emot dig som vill arbeta med lokalvård, snickeri/traditionshantverk/målning/fordon och fastighetsskötsel samt vaktmästeri.

 

På sektionen för Jordbruk har vi möjlighet att ta emot dig som går på Naturbruksskolorna eller Kuskutbildningen.

 

Möjliga praotillfällen: Vi tar emot förfrågningar året runt.

Kontakt: Avdelningschef Christian Ferm, christian.ferm@jamtli.com, 063-15 01 19.