Klicka för att söka Aktivera talande webb Byt språk

På flykt 2018

 

För fjortonde året i rad genomför Jamtli värdegrundsprogrammet “På flykt”. Programmet vill ge ungdomar i åk. 9 förutsättningar att delta i debatt och samtal kring flyktingfrågor. Över 40 klasser kommer att delta i årets program. Med hjälp av fakta, rollspel och diskussion tar “På flykt” med deltagaren på en omskakande resa. Programmet skapades i samverkan med Röda Korset, Rädda Barnen och Migrationsverket. Programmet synliggör de asylsökandes situation och tydliggör Migrationsverkets regelsystem.


 

När

Vecka 39-43

 


 

Programtider

Programmet är ca. 4 timmar med två olika starttider om inget annat har avtalats.
Pass 1: 08.15-12.30
Pass 2: 11.15-15.30

 

Elever eller skolpersonal som inte har möjlighet att närvara vid utsatt starttid har mycket begränsade möjligheter att ansluta till programmet senare.

 


 

Var?

Klassen samlas vid museets entré, klockstapeln.
Vid ankomst till Jamtli ges tillfälle att låsa in mobiltelefoner, väskor, gå på toaletten samt förflytta sig till lokalen där programmet börjar.

Programmet genomförs därefter på friluftsmuseiområdet.

 


 

Kläder

Delar av programmet sker utomhus, oavsett väder. Kläder för utomhusvistelse krävs.

 


 

Mat

Ingen mat erbjuds under programmet men alla deltagare får ta med sig frukt, smörgås eller annan mat som är enkelt att bära med sig i en ficka.

 


 

Mobiltelefon, Mp3

Alla deltagare uppmanas att lämna mobiltelefoner eller annan teknisk utrustning hemma. Detta för att inte riskera att utrustningen tar skada eller förloras samt för att inte störa andra deltagare.
Det finns möjlighet att låsa in privata ägodelar i värdeskåp i museets entre.

 


 

Har du asylelever i din klass?

Ni som har asylelever i klassen uppmanas att läsa och ta ställning till informationen här Har du asylelever i din klass? (pdf)

 


 

Kostnad

5500 kr/grupp.

 


 

Kontakt

Malin Bäckström, 063-15 01 36, malin.backstrom@jamtli.com