Vinterfest med Jamtlis Gynnare

Jamtlis Gynnare bjuder alla barn och barnfamiljer på en härlig vinterfest. Vintersport, tunnbrödbak, slädfärder och skidlopp.

Jamtlis Gynnare berättar om sin verksamhet och hur du blir medlem.

 

Arrangör: Jamtlis Gynnare

6 juni

Nationaldagsfirande på Jamtli

Flaggor hissas och festen drar igång! Nationaldagen den 6 juni firas årligen på Jamtli i Östersund. Föreningar och organisationer i Östersunds kommun inbjuder hela familjer till ett smörgåsbord av aktiviteter, dans och musik på Jamtli! Varje år kryddas anrättningen av nya spännande inslag från Östersunds idrotts- och kulturliv.

 

Arrangör: Östersunds kommun i samarbete med Jamtli

 

Mer om Nationaldagen på Jamtli

Midsommarfirande på Jamtli

När solen står som högst under året firas traditionell midsommar på Jamtli med blomplockning, dans kring midsommarstången, lekar och upptåg. Traditionella danslekar, kransbindning, karusell, hästskjuts, sockervadd, djur och mycket mera gör dagen till en lekfull upplevelse.

 

Arrangör: Jamtli

 

Om Midsommarfirande på Jamtli

Början på september

Jamtlidagen

Jamtlidagen välkomnar besökarna in bakom kulisserna på museet för att gå på upptäcktsfärd i föremåls- och rekvisitamagasin, träffa byggnadsvårdare, arkeologer, djurskötare och många andra i Jamtlis personal.

 

Arrangör: Jamtli

 

Mer om Jamtlidagen

Början på november

Jamtlinatt

I novembermörkret arrangeras en magisk natt på Jamtli för hela familjen. Vandra runt i en mystisk värld fylld av spännande, kusliga upplevelser och med en mängd roliga aktiviteter både inomhus och utomhus. Tillverka din egen ljuslykta, se eldsartisteri, möt spöklika figurer eller låt spåkärringen spå din framtid.

 

Arrangör: Jamtli

 

Mer om Jamtlinatt