Klicka för att söka Aktivera talande webb Byt språk
Tyvärr kommer Jamtli på grund av rådande pandemi inte kunna ta emot några Barn för en dag sommaren 2020.
Kom ihåg att det ändå går att besöka gårdarna och delta i sysslor och aktiviteter!

 

 

Bli ”Barn för en dag” på någon av Jamtlis gårdar

För alla barn, 7 år–12 år

 

Vill du prova att leva i historien?
Klä dig som förr, tala, arbeta och leka som förr och möta Jamtlis djur? För en dag kan du få leva i en annan tid. Du får ett nytt namn, och du kan låna historiska kläder. Så är du redo att resa i tiden?

Miljöer att välja på!

Hackåsgården 1895

På Hackåsgården bor mor Sofia och moster Emma. Här kan du hjälpa till med gårdens sysslor, t ex. baka krus i järnspisen, eller sköta djuren i lekladugården. Varje dag kl 14.00 startar tidsresan, där allt kan hända!
För barn 7–12 år.

Brygghuset 1895

Kom och var med kvinnorna i Brygghuset. Det är mycket arbete som skall hinnas med; tvätt och strykning, matlagning och städning. Paulina kanske skickar dig med ärende till Herr Gulle och när det blir tid för en stunds vila passar flickorna på att läsa högt ur dagen tidning.
För barn 7–12 år.

Näsgården 1895

Familjen på Näsgården är bönder och arbetar mycket med det som odlas. Här kan du hjälpa till att sköta trädgården, eller vara med när de har slåtter och ser till att det finns hö till djuren under vintern. Här får du också hjälpa till med alla vardagssysslor på en gård; diskning, bakning, bära ved mm.
För barn 7–12 år.

Fäboden 1895 (från 8 år)

Det är här Jamtlis getter, killingar och kalvar finns på sommaren. Året är 1895, och på denna tid flyttade man djuren till fäbodarna för att de skulle få nytt bete. Här kan du hjälpa till att mata djuren, göra ost och mese, sköta disken och mycket mer.
För barn 8–12 år.

Lillhärdalsgården 1785 (från 9 år)

Detta är en stor gård och det är en tid då man verkligen lever av det gården ger. Det betyder att man inte köper mat eller kläder utan gör det själv på gården. Här kan du vara med att till exempelvis laga mat över öppen eld och hjälpa till med allt som behövs i hushållet.
För barn 9–12 år.

Per-Albin Torpet 1942 (från 9 år)

Året är 1942. Astrid och Sture Zetterström har lånat pengar från egnahemsstyrelsen och byggt ett eget torp. Sedan andra världskriget bröt ut är inget sig likt. Varor ransoneras och Sture är inkallad. Det gäller att vara sparsam och påhittig för att få vardagen att gå ihop.
För barn 9–12 år.

Information 2019

 

Tid: 22 juni–18 augusti, kl 12.00–16.00

 

Ansvar: Jamtli ansvarar ej för barnen under deras vistelse.

 

Kostnad: 50 kr/barn och dag. Du som vuxen ska vara nåbar på mobiltelefon. Vill du som vuxen stanna kvar på området betalar du gruppentré, 230 kr (ordinarie pris 290 kr). Betalning sker i receptionen när ni kommer.

Bokning: Endast förbokning
14 juni–17 augusti, tel 063-15 01 07, måndag–fredag kl 09.00–11.00. Bokningen stängd lördag och söndag.

 

Vi tar emot max 2 barn per gård och dag. Barnet ska vara fyllda 7 år.

 

Ta gärna med tidsenlig matsäck, inga plastflaskor eller plastpåsar. Har du en korg att packa maten i är det jättebra. Kläder får du gärna låna på Jamtli.

 

Lämplig tid att komma till respektive gård är kl 11.50