Klicka för att söka Aktivera talande webb Byt språk

Bli ”Barn för en dag” på någon av Jamtlis gårdar!

För alla barn, 7 år–12 år.

 

Vill du prova att leva i historien?
Klä dig som förr, tala, arbeta och leka som förr och möta Jamtlis djur? För en dag kan du få leva i en annan tid. Du får ett nytt namn, och du kan låna historiska kläder. Så är du redo att resa i tiden?

 

Boka din plats här!

Miljöer att välja på!

Lillhärdalsgården 1785 (från 9 år)

Detta är en stor gård och det är en tid då man verkligen lever av det gården ger. Det betyder att man inte köper mat eller kläder utan gör det själv på gården. Här kan du vara med att till exempelvis laga mat över öppen eld och hjälpa till med allt som behövs i hushållet.
För barn 9–12 år.

Hackåsgården 1895 (från 7 år)

På Hackåsgården bor mor Sofia och moster Emma. Här kan du hjälpa till med gårdens sysslor, t ex. baka krus i järnspisen, eller sköta djuren i lekladugården. Varje dag kl 14.00 startar tidsresan, där allt kan hända!
För barn 7–12 år.

Näsgården 1895 (från 7 år)

Familjen på Näsgården är bönder och arbetar mycket med det som odlas. Här kan du hjälpa till att sköta trädgården, eller vara med när de har slåtter och ser till att det finns hö till djuren under vintern. Här får du också hjälpa till med alla vardagssysslor på en gård; diskning, bakning, bära ved med mera.
För barn 7–12 år.

Fäboden 1895 (från 8 år)

Det är här Jamtlis getter, killingar och kalvar finns på sommaren. Året är 1895, och på denna tid flyttade man djuren till fäbodarna för att de skulle få nytt bete. Här kan du hjälpa till att mata djuren, göra ost och mese, sköta disken och mycket mer.
För barn 8–12 år.

Det moderna samhället 1975 (från 9 år)

Välkommen till det moderna samhället år 1975. Här får du träffa familjen Söderberg som bor i Villan och Lasse och Lena i Gröna vågen-torpet. Hjälp till med de vardagliga sysslorna i hemmet, allt från bakning, städning och ta hand om rabatterna.

För barn 9–12 år.

Information 2022

 

Tid: 25 juni–21 augusti, kl 12.00–15.00

 

Ansvar: Jamtli ansvarar ej för barnen under deras vistelse.

 

Kostnad: 80 kr/barn och dag. Du som vuxen ska vara nåbar på mobiltelefon. Vill du som vuxen stanna kvar på området betalar du gruppentré, 230 kr (ordinarie pris 290 kr).

 

Bokning: Endast förbokning, 14 juni–21 augusti. Boka din plats här!

 

Vi tar emot max två barn per dag och de ska vara fyllda 7 år. Tag gärna med tidsenlig matsäck, inga plastflaskor eller plastpåsar. Har du en korg att packa maten i är det jättebra. Kläder får du gärna låna på Jamtli.

 

Lämplig tid att komma till respektive gård är kl 11.50.