Klicka för att söka Aktivera talande webb Byt språk

Aktiviteter för barn

Välkommen till barnaktiviteterna på Jamtli Historieland

Det finns många olika möjligheter att leka och lära om bl a Kraftverk och Trafikskola – Följ med på Tidsresa – Prova på att leva som barn gjorde förr i någon av Jamtlis gårdar – En hel värld av lattjolajban för hela familjen i temaparken Fem myror är fler än fyra elefanter.

Fem myror är fler än fyra elefanter

 

Vandra rakt in i TV-programmet ”Fem myror är fler än fyra elefanter”. En hel värld av lattjolajban för hela familjen.
Möt rosa elefanter, siffror och bokstäver, puss- och spöktunneln, Igelkotten Ivars hus och mycket annat.
Varje dag blir det sångstund kl 11.30 och minishower kl 12.30 och 15.30 med ”Magnus, Brasse och Eva”.

Barn för en dag

 

Tyvärr kommer Jamtli på grund av rådande pandemi inte kunna ta emot några Barn för en dag den här sommaren. Kom ihåg att det ändå går att besöka gårdarna och delta i sysslor och aktiviteter!

 

Vill du prova att leva i historien? Gör en resa tillbaka i tiden och bli barn på en av Jamtlis gårdar. Klä dig som förr, tala, arbeta och leka som förr. Här kan du kela med djuren och hjälpa till med sysslorna på gården.
Obs! Måste förbokas!

 

Mer om Barn för en dag

Lek och lär

 

Lekleden ger många olika möjligheter att leka och lära. Ena stunden står du vid Barnens kraftverk och styr det stora vattenhjulet för att sedan bli kapten på en ångbåt, mejerska i mejeriet eller flottare vid ån.

 

Mer om Lek och lär

Tidsresan

Varje dag kl 14 startar en tidsresa i Hackåsgården för barn från 5 år. Resan i tiden pågår ca 1 timme och då kan vad som helst hända. Kanske en tur till 1975, gamla lekar eller en tur med häst och vagn… OBS! Begränsat antal platser. Föranmälan görs på Hackåsgården.

Hackåsgården

Tyvärr är lekladugårdens höhopp inte öppen på grund av rådande pandemi. Det går fortfarande bra att leka ute på Hackåsgården.

 

En spännande gård för de mindre barnen – uppbyggd för lek i historisk miljö. Här finns också lekladugård med hopp i hö och djur av trä, mini-post, handelsboden Lill-Gulle och mycket mer. Allt är byggt i storlek för mindre barn.

Klä dig som förr!

 

I Hackåsgården kan du få klä dig i gammeldags kläder en stund, och få hjälpa till med sysslor på gården.

Museet

 

Åk rutschkana ner genom Storsjöodjurets mage till överraskande utställningar i ett stort underjordiskt landskap! Här kan du känna på björnens päls och den modige kan spåra vargen och krypa in i varglyan. Räkna ut hur du ska lasta forbondens varor som ska med på handelsresan till Norge…