Klicka för att söka Aktivera talande webb Byt språk

12 januari 2019

Karolinervinter

En vintrig upplevelsedag om karolinerna och den katastrofala dödsmarschen över fjället 1719 då tusentals soldater dog. Ett 40-tal karoliner från olika militärföreningar i Norden deltar. Följ med på dramatiserade vandringar i karolinernas fotspår. Se hur händelsen påverkade både soldater, deras familjer och hela bygden.

 

Entré vuxen: 100 kr. Barn och ungdom t o m 18 år gratis i vuxens sällskap.
Arrangör: Jamtli i samarbete med Jämtlands Fältartilleri och Interregprojektet Fokus fred – 300-årsmarkering av Armfeldts fälttåg – Vad har vi lärt oss?

Program för Karolinervinter

 

20 januari 2019

Förtrollat – historiemagi i Jamtlis utställningar

En förtrollad dag fylld av historiemagi, lek, musik och sysslor från förr för hela familjen. När den magiska triangeln klingar vaknar utställningarna till liv. Plötsligt kliver historiska figurer ur sina montrar. Det kan vara stenåldersjägare, vikingar, bondkvinnor och många andra.
Kl 11.00–17.00.

Entré vuxen: 100 kr. Barn och ungdom t o m 18 år gratis i vuxens sällskap.
Arrangör: Jamtli

Mer om Förtrollat

17 februari 2019

Vinterfest med Jamtlis Gynnare

Jamtlis Gynnare bjuder alla barn och barnfamiljer på en härlig vinterfest kl 12-15. Gammeldags vintersport, tunnbrödbak, slädfärder och skidlopp. De 300 första barnen som deltagit i skidloppet bjuds på gratis semla och varm choklad! Sista start kl 14.00. Ta med egna skidor. Efter fikat är det dags för skattjakt.
Café Slalom och bakstugan öppna kl 11-15.

Jamtlis Gynnare berättar om sin verksamhet och hur du blir medlem.

Arrangör: Jamtlis Gynnare

Torsdag 6 juni 2019

Nationaldagsfirande på Jamtli

Flaggor hissas och festen drar igång! Nationaldagen den 6 juni firas årligen på Jamtli i Östersund. Föreningar och organisationer i Östersunds kommun inbjuder hela familjer till ett smörgåsbord av aktiviteter, dans och musik på Jamtli! Varje år kryddas anrättningen av nya spännande inslag från Östersunds idrotts- och kulturliv.
FRI ENTRÉ.
Arrangör: Östersunds kommun i samarbete med Jamtli

 

Mer om Nationaldagen på Jamtli

21 juni 2019

Midsommarfirande på Jamtli

När solen står som högst under året firas traditionell midsommar på Jamtli med blomplockning, dans kring midsommarstången, lekar och upptåg. Tjo, tjim och traditionella danslekar, kransbindning, karusell, hästskjuts, sockervadd, djur och mycket mera gör dagen till en lekfull upplevelse.

Entré vuxen: 100 kr. Barn och ungdom t o m 18 år gratis i vuxens sällskap.
Arrangör: Jamtli

 

Om Midsommarfirande på Jamtli

8 september 2019

Jamtlidagen

Välkommen till Jamtlis årliga öppet hus-dag där alla bjuds in bakom kulisserna på museet för att gå på upptäcktsfärd i våra föremåls- och rekvisitamagasin, träffa byggnadsvårdare, arkeologer, djurskötare och många andra i vår personal.
FRI ENTRÉ.
Arrangör: Jamtli

 

Mer om Jamtlidagen

8 november 2019

Jamtlinatt

I novembermörkret arrangeras en magisk natt på Jamtli för hela familjen. Vandra runt i en mystisk värld fylld av spännande, kusliga upplevelser och med en mängd roliga aktiviteter både inomhus och utomhus. Tillverka din egen ljuslykta, se eldsartisteri, möt spöklika figurer eller låt spåkärringen spå din framtid.

 

Entré vuxen: 100 kr. Barn och ungdom t o m 18 år gratis i vuxens sällskap.
Arrangör: Jamtli

 

Mer om Jamtlinatt