Klicka för att söka Aktivera talande webb Byt språk

Länsfinal Konstens Vecka

9 oktober 2022, 17:00 - 19:00

Söndag 9 oktober kl 17–19:

 

Länsfinal Konstens Vecka

Välkommen att vara med på länsfinalen av Konstens Vecka. Fri entré under finalen.

 

Rentzhogsalen kl. 17.00:

Ellen Hyttesten, ordförande Sveriges Konstföreningar Jämtland Härjedalen hälsar välkommen.

 

Presentation om kommande minnesutställning på Jamtli av Kåre Henrikssons konstnärskap.

 

Konstateljén kl. 17.30–18.30:

Ta chansen och skapa ett bärbart konstverk att pryda dig med under den festliga finalkvällen – en huvudbonad, ett halsband eller varför inte en brosch? Inspireras av de vackra smyckena i utställningen Ideal och verklighet – nordisk natur, en trappa upp.

 

Nationalmuseum Jamtli (se aktuella tider på plats):

Introduktioner till utställningen Ideal och verklighet – nordisk natur. Ta del av en kort introduktion till utställningen på Nationalmuseum Jamtli. Du får en kort bakgrund kring utställningens olika teman, samlingens bredd och nyförvärv, samt en chans att ställa frågor.

 

Konsttipspromenad i huset

 

Jamtli Kafé håller öppet:

Mat och tilltugg.

 

Läs mer om Konstens Vecka här!

 

Här hittar du programmet för Jämtland Härjedalen!

 

Arrangörer: Jamtli och Sveriges Konstföreningar Jämtland Härjedalen i samarbete med Jämtlands läns konstförening, Region Jämtland Härjedalen och Östersunds kommun.

 


 

Konstens Vecka är en riksomfattande konsthändelse som äger rum vecka 40 varje år. Det är en vecka då Sveriges Konstföreningar vill skapa extra uppmärksamhet kring samtidskonst i hela landet och inspirera till att presentera konst i många intresseväckande former.

 

Sveriges konstföreningar har 160 000 enskilda medlemmar fördelade på 650 föreningar som är organiserade i 24 distrikt. Distriktet Jämtland/Härjedalen arrangerar veckan i regionen i samarbete med de lokala konstföreningarna och andra aktiva kultur- och konstarrangörer i Jämtland och Härjedalen.