Klicka för att söka Aktivera talande webb Byt språk

Fönsterrenoveringens dag

30 maj 2022

Måndag 30 maj:

 

Fönsterrenoveringens dag

30 maj är det fönsterrenoveringens dag – en dag för hela Sverige och alla våra hus! Syftet med dagen är att sprida kunskap om de miljömässiga, ekonomiska, estetiska och hållbara fördelarna med att vårda sina fönster. Värdet och kvaliteten på äldre fönster är okänt för många. Vackra kvalitetsfönster ersätts ofta med moderna fönster som inte sällan är tillverkade av material med kort livslängd – eller rent av material som inte går att underhålla, till skada för både natur- och kulturmiljö. Gamla träfönster är ofta av väldigt bra kvalitet. Även om de kan se dåliga ut, räcker det ofta att ge dem nytt kitt, färg och nya tätningslister. Om en del av träfönstret drabbats av röta behöver bara den skadade delen bytas ut.

 

Fönsterrenoveringens dag uppmärksammas genom Svenska byggnadsvårdsföreningen, Sveriges Länsmuseer och Föreningen BARK. På https://fonsterrenoveringensdag.se/ kan du läsa mer om Fönsterrenoveringens dag och hitta artiklar om fönsterrenovering, energieffektivisering med mera.

 

För intresseanmälan till kurs i fönsterrenovering, kontakta Jamtlis byggnadsantikvarie Olof Edin, olof.edin@jamtli.com, 063-15 01 29.