Klicka för att söka Aktivera talande webb Byt språk

INSTÄLLT. Designworkshop – återbruk och funktionell form

21 mars 2020, 11:00 - 17:00
OBS! Designworkshopen är inställd.

 

Skapa ny design med utgångspunkt i kasserade objekt. Inspirations-workshop för vuxna med konstnären Oliver Llobet som coach.

Oliver Llobet kommer från Katalonien i Spanien och är nu verksam i Hällne, Oviken. Han använder gamla verktyg, delar av jordbruksmaskiner samt bruksföremål för att skapa sina konstverk i form av lampor och skulpturer. I sitt skapande lägger Oliver stor vikt vid att berätta det återbrukade föremålets historia samtidigt som det ska leva vidare i en ny funktion.
Fokus i workshopen ligger på att tänka i nya banor och att handfast utforska ideer kring funktionella designprodukter. Oliver coachar omväxlande genom praktiska övningar, skissmoment och samtal.

 

Plats: Konstateljén, Nationalmuseum Jamtli, Museiplan 1, Östersund
Deltagaravgift: 500 kr (material ingår).
Föranmälan senast 17/3: bokningen@jamtli.com, telefon 063-15 01 00 (må-fre), 063-15 01 10 (lö-sön)
Max antal deltagare 15 personer.
För mer information: Jeanette Wahl, Jamtli, 070-563 95 12, jeanette.wahl@jamtli.com
Arrangör: Jamtli i samarbete med Svensk Form Jämtland, med stöd från Designcentrum J/H

 

Oliver Llobet har varit aktiv konstnär under nio år, han är autodidakt och har utvecklat sin konst genom att experimentera. Han har ställt ut på DrapArt i Barcelona, den största
utställningen i Katalonien för återbrukad konst, samt på gallerier i Österrike. Senast ställde han ut på Hackås Maskin och Kultur och på Designcentrum i Östersund.