Klicka för att söka Aktivera talande webb Byt språk

After work – en föreläsningsserie

19 mars 2020, 13:00 - 14:00
OBS! Föreläsningsserien After work är tillsvidare inställd.

 

Folk i rörelse

I slutet av 1800-talet skedde stora förändringar i det svenska samhället. Många flyttade från landet till staden, det kollektiva byttes mot det individuella och de första stegen mot ett mer jämlikt samhälle togs. Det var nu man upptäckte att skomakaren inte behövde vara kvar vid sin läst. Vid denna tid gjorde folkrörelserna sin entré. På olika sätt fungerade de både som drivkrafter och samlingsplatser för att möjliggöra detta nya. Möt några av föreningarna och eldsjälarna bland dem som möjliggjorde att allt plötsligt blev möjligt!
Medverkande: Mia Nilsson, Arkivet i Östersund.

 

Biljetter till Rentzhogsalen delas ut i Jamtlis reception med start kl 11.45. Insläpp sker kl 12.45. Fritt inträde. Ingen förhandsanmälan krävs. De som inte får plats i Rentzhogsalen kan följa föredraget i Sjögrensalen på Arkivet.

 

Föreläsningarna direktsänds till Folkets Hus i Bräcke, Magneten i Krokom, Biblioteket i Sveg, Fjällmuseet i Funäsdalen, Gamla kommunalhuset i Lit, Svenstaviks bibliotek, Centrumhuset i Hammarstrand, Offerdals sockenstuga i Ede, ABF-lokalen i Torvalla, Församlingshemmet i Hede, Rödöns bygdegård, Biblioteket i Åre, Föreninga i Klövsjö, Biblioteket i Strömsund.

 

Arrangör: Arkivet i Östersund i samarbete med Jamtli.