Klicka för att söka Aktivera talande webb Byt språk

INSTÄLLT! After work – en föreläsningsserie

16 april 2020, 13:00 - 14:00
OBS! Föreläsningsserien After work är tillsvidare inställd.

 

Nationalmuseum Jamtli – Sverige och Europa

Trots förödande krig i 1700-talets Europa repar sig Sverige snabbt och detta märks inte minst inom det konstnärliga området. Många svenska konstnärer gör succé internationellt samtidigt som fransk rokoko introduceras i Sverige. Under Gustav III:s regeringstid blomstrar konst och kultur. Barocken och enväldet går i graven. Här får ni en glimt av både kända och okända sidor av konst och konsthantverk från denna tid.
Medverkande: Daniel Prytz, Nationalmuseum 

 

Biljetter till Rentzhogsalen delas ut i Jamtlis reception med start kl 11.45. Insläpp sker kl 12.45. Fritt inträde. Ingen förhandsanmälan krävs. De som inte får plats i Rentzhogsalen kan följa föredraget i Sjögrensalen på Arkivet.

 

Föreläsningarna direktsänds till Folkets Hus i Bräcke, Magneten i Krokom, Biblioteket i Sveg, Fjällmuseet i Funäsdalen, Gamla kommunalhuset i Lit, Svenstaviks bibliotek, Centrumhuset i Hammarstrand, Offerdals sockenstuga i Ede, ABF-lokalen i Torvalla, Församlingshemmet i Hede, Rödöns bygdegård, Biblioteket i Åre, Föreninga i Klövsjö, Biblioteket i Strömsund.

 

Arrangör: Arkivet i Östersund i samarbete med Jamtli.