Klicka för att söka Aktivera talande webb Byt språk

After work – en föreläsningsserie

12 mars 2020, 13:00 - 14:00
Världens största ordenshus – i Östersund

Vi dyker ner bland drinkare, brännvinsfloder och de nykterhetsloger som skapades som en motvikt. Godtemplarorden skulle ”göras till en medborgarskola och logerna skola vara hem till fostran för höga etiska mål, kulturbärare var på sin ort”. Ordenshus byggdes och fester, utflykter och möten arrangerades från Frostviken i norr till Sveg i söder. Kronan på verket var Gamla Teatern i Östersund. Lyssna till berättelsen om dess tillkomst och människorna som gjorde det möjligt.

Medverkande: Eva Tegnhed, Arkivet i Östersund.

 

Biljetter till Rentzhogsalen delas ut i Jamtlis reception med start kl 11.45. Insläpp sker kl 12.45. Fritt inträde. Ingen förhandsanmälan krävs. De som inte får plats i Rentzhogsalen kan följa föredraget i Sjögrensalen på Arkivet.

 

Föreläsningarna direktsänds till Folkets Hus i Bräcke, Magneten i Krokom, Biblioteket i Sveg, Fjällmuseet i Funäsdalen, Gamla kommunalhuset i Lit, Svenstaviks bibliotek, Centrumhuset i Hammarstrand, Offerdals sockenstuga i Ede, ABF-lokalen i Torvalla, Församlingshemmet i Hede, Rödöns bygdegård, Biblioteket i Åre, Föreninga i Klövsjö, Biblioteket i Strömsund.

 

Arrangör: Arkivet i Östersund i samarbete med Jamtli.