Blogg
FREDAGEN DEN 2 JANUARI 2009

Waerland diggar England

Så här skriver Are Waerland år 1937 om sitt favoritland England:
“Ingen blir någonsin en god sportsman i detta land, om han är tungrodd, långsam i tanken, håglös, trög, lat, feg, omanlig, klemig, bekväm, obehärskad, odisciplinerad, lögnaktig och utan självförtroende. Alla sådana egenskaper rensar den engelska sportträningen i skolorna obarmhärtigt bort. Det ges ingen pardon för den, som är behäftad med liknande tendenser och lyten. Den engelska skolsporten verkar därför som ett såll, vilket långsamt men säkert siktar bort allt det livsodugliga hos alumnerna, och som en osynlig makt, vilken driver det livsstarka och samhällsbildande hos den växande ungdomen till seger."
Något för svenska gympalektioner? (Not!)

Kommentera här (3 kommentarer)

/ Charina Ödlund

Kommentarer

Postat av: Petra, 4 januari 2009
Tycker mig känna igen den andan från gympalektionerna... Tror lite Waerlandsanda fanns hos vissa lärare! Fast rensa bort mig lyckades de ju inte med förstås:-)


Postat av: Charina, 5 januari 2009
Du har rätt, de gympalärare jag minns var de sista elitisterna. De mobbade de tjocka eleverna och kissade nästan på sig av beundran för de som var snabbast på 100 meter. Friidrott och terränglöpning stod högst i kurs om jag minns rätt. Fotboll och bandy, som vår klass spelat tre gånger om dagen i sex års tid, räknades inte alls. Resultat för Charina: svag 3:a.


Postat av: Petra, 8 januari 2009
Resultat för Petra, en mycket svag 2...


Lämna din kommentar

Namn:

E-post:

Kommentar:Skriv bokstäverna som visas ovan (sex stycken):

Jamtli, P.O. Box 709, SE-831 28 Östersund, Tel. +46 63 15 01 00 /10
Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå AB