Blogg
FREDAGEN DEN 19 NOVEMBER 2010

Vad blir det för mat?

Köttfärs, majs, paprika, krossade tomater, chilipulver, gul lök, röd lök, grädde, läsk, bilar, nötter, frukt, toapapper… Låter som Tacos, kanske med fruktsallad och grädde till efterrätt och så lite godis. Riggat för Fredagsmys!
Amanda samlar på inköpslistor. Andra människors listor, som hon hittar kvarglömda i kundvagnarna. Hon har 105 stycken.
Man blir lite nyfiken på vem som skrivit lappen, säger Amanda. Man kan urskilja olika personlighetsdrag. Någon verkar vara väldigt ordentlig och skriver upp exakta priser och var de ska handla varje sak. En annan skriver små frågetecken efter olika varor. Som om de är osäkra och inte riktigt kan bestämma sig.
Det finns ju inget värde i detta samlande, säger hon. Det är bara kul. Man får sig ett gott skratt också då och då.
Men arkeologen Amanda tillägger samtidigt att om 500 år kanske det blir superintressant. Inköpslistorna hör ju till en specifik kontext – just mataffärer. När man gräver ut en plats söker man ledtrådar till hur livet levdes på just den platsen förr i tiden.
Så kanske inköpslistorna kommer att bekräfta teorin om Fredagsmysets betydelse under tidigt 2000-tal, när arkeologerna slår sina kloka huvuden ihop om femhundra år!
Men vad blir det för mat då, ikväll? Kanske du har turen att hitta en färdigskriven inköpslista om du inte kommer på nåt själv. Men glöm då för allt i världen inte bort att köpa bröd till Sven!

Inlägget redigerades den 19 november 2010, kl. 17:27

Kommentera här

/ Jeanette Wahl

Kommentarer

Lämna din kommentar

Namn:

E-post:

Kommentar:Skriv bokstäverna som visas ovan (sex stycken):

Jamtli, P.O. Box 709, SE-831 28 Östersund, Tel. +46 63 15 01 00 /10
Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå AB