Blogg
ONSDAGEN DEN 13 JANUARI 2010

Tjugondag Knut

Jag kommer från Valö i norduppland. När jag gick i högstadiet i Gimo firade vi den här dagen med en festival. Folk gjorde fantastiska masker föreställande jättelika disneyfigurer, drakar och annat skumt och det var parad och folkfest i hela samhället. När jag sedan på gymnasiet kom till Uppsala visste man inget om det här, och det verkar inte vara något särskilt ståhej här i Östersund heller.

Hur som helst så är det i dag som julen definitivt tar slut i Sverige. I dag ska julen städas ut, barren fyller påse efter påse i dammsugaren. Det sedan länge krossade pepparkakshuset får äntligen ätas av min hungrande Primus. Kanske smakar det bättre nu när det är kryddat med damm och ett och annat vilsekommet barr.

På Teknikland har vi rensat bort de ynka ljusstakar vi hastigt inköpte strax före jul. En liten gran står i ensamt majestät kvar på flygfältet. Annars har vi firat dagen med flygplansflytt och budgetarbete. I morgon och på fredag hoppas vi kunna flytta fler flygplan. Har du vägarna förbi är du välkommen in och titta. Det är inte varje dag man får tillfälle att se dessa fantastiska maskiner i klart dagsljus.

/Lowissa Mannerheim

Kommentera här

/ Charina Ödlund

Kommentarer

Lämna din kommentar

Namn:

E-post:

Kommentar:Skriv bokstäverna som visas ovan (sex stycken):

Jamtli, P.O. Box 709, SE-831 28 Östersund, Tel. +46 63 15 01 00 /10
Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå AB