Blogg
ONSDAGEN DEN 10 MARS 2010

Konsten att krocka

Ja, tjera nån.
Nu är man äntligen en riktig norrlänning! Att krocka med en älg är väl det slutgiltiga inträdesprovet?
Jag gjorde som man skulle: upptäckte den ståtliga profilen så fort som den över huvud taget gick att upptäcka, bedömde avståndet till mötande bilar ("tillräckligt"), prickade bakdelen på den andra av de två älgarna och fortsatte ner i diket.
Sedan ringde jag 112, satt kvar i bilen tills räddningstjänsten kom, fick en nackkrage, åkte ambulans till akuten, blev undersökt, röntgade nacken och blev utskriven.
När olyckan hände var det söndag kväll jag var på väg till Östersund för att ta nattåget till Stockholm. På måndag morgon skulle jag och en kollega ha ett jobbmöte med SVT, och på eftermiddagen skulle jag gå på ett seminarium i Uppsala.
När jag blev utskriven var klockan 23 på söndag kväll och jag funderade ett varv på vad jag skulle göra. Sedan ringde jag en arbetskamrat som bor i Östersund, sov ett par timmar hos henne, flög till Stockholm med första morgonflyget 6.35, hade möte med SVT som planerat, åkte vidare till Uppsala och deltog i seminariet som planerat och tog till slut sista flyget hem på måndag kväll.
När jag kom fram till Östersund hade sista bussen till Tandsbyn redan gått, så jag sov en natt till hos min snälla arbetskamrat och gick till jobbet som vanligt på tisdagen.
Nu är det onsdag och jag jobbar hemifrån.
Det känns faktiskt lite skönt. Åtminstone att slippa sätta sig i bilen och köra förbi olycksplatsen igen.
"Skogspendlare" kallade Sara oss i sin kommentar till förra inlägget. Det är vi verkligen, och vi vet riskerna. Rent statistiskt var det väl bara min tur att klippa en älg den här gången. Och det gick ju så bra som det bara kunde gå. Men jag gör helst inte om det. Älgar är stora, stora djur.

Inlägget redigerades den 10 mars 2010, kl. 08:56

Kommentera här (1 kommentar)

/ Charina Knutson

Kommentarer

Postat av: gegge, 14 mars 2010
Vilken tur att det gick som det gick när du hade oturen att köra på en älg. Det är min fasa...


Lämna din kommentar

Namn:

E-post:

Kommentar:Skriv bokstäverna som visas ovan (sex stycken):

Jamtli, P.O. Box 709, SE-831 28 Östersund, Tel. +46 63 15 01 00 /10
Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå AB