Blogg
LÖRDAGEN DEN 31 JULI 2010

På återseende!

Nu har det alltså blivit dags för mig att ta en paus från bloggandet och lämna över till talangfulla vikarier.
Det är 1,5 år sedan Tidstypiskt drog igång, och syftena med bloggen var tre.
Det första var förstås att ge lite glimtar från Jamtli bakom kulisserna. Vad gör vi för skattepengarna? Hur tänker vi när vi planerar utställningar och projekt? Vilka yrkesgrupper finns det på museet och hur funkar de tillsammans? Under min tid vid rodret har jag försökt fånga upp saker från olika avdelningar på Jamtli och ge er exempel på roliga, vanliga och ovanliga museisysslor.
Mitt andra uppdrag har varit att tycka till om kulturfenomen i Sverige och världen i stort (därav bloggnamnet Tidstypiskt och inte till exempel Jamtlibloggen). Eftersom jag tycker att det mesta är utslag av kulturellt tänkande så har den kategorin kommit att innehålla allt från tv-recensioner till kulturpolitik.
Det tredje syftet har varit att ni som bloggläsare skulle få namn och ansikte på en Jamtlianställd och lära känna en av oss lite närmare. Jamtli består inte av anonyma kulturbyråkrater; vi är vanliga människor med familjer och fritidsintressen (även om också fritidsintressena tenderar att kretsa kring kultur och historia :-).
Att försöka balansera de här tre har varit roligt och kanske har jag inte lyckats jämt. Men blandningen har i alla fall lett till att bloggens besöksantal har tiodubblats sedan starten. I dagsläget har Tidstypiskt ungefär 25 000 besök i månaden och är den mest besökta avdelningen på Jamtlis hemsida. Jag är superglad och tacksam för att ni hängt med mig, och det har varit så roligt att få del av era tankar och kommentarer!
Sköt om er nu, ha en fin avslutning på sommaren och känn er varmt välkomna att följa med Tidstypiskt också i fortsättningen.

Kommentera här

/ Charina Knutson

FREDAGEN DEN 30 JULI 2010

Att klä ut sig

På Jamtli säger aldrig aktörerna att de klär ut sig. De klär sig, helt enkelt. Men i historiska kläder. Och så antar de en roll och försöker skildra något tankeväckande eller roligt för oss andra.
Men nog är det något speciellt med att få klä ut sig - det tycker nog både barn och vuxna.
Om man är mellan 5 och 12 år finns två olika sätt att få klä (ut) sig i historiska kläder och smälta in i rollspelet på Jamtli. Det ena är att bli "Barn för en dag" på någon av Jamtlis gårdar. Det kostar en liten slant men då får man också handledning och upplevelser tillsammans med aktörerna på gården under fyra timmar, kl 12-16.
Light-varianten är den här: att man går till Lignellsalen och lånar kläder gratis och franko under en timme. Det är 1895-kläder som passar att springa runt på torget och göra bus i.
Barn för en dag bokar man i förväg, men till klädutlåningen i Lignellsalen är det bara att droppa in. Där står någon av våra ordinarie anställa och gör sin Historielandsvecka genom att hjälpa till att hitta rätt storlek och fason på kläderna - för ett par dagar sedan var det Jamtlis forskningschef Anna Hansen.

Kommentera här

/ Charina Knutson

FREDAGEN DEN 30 JULI 2010

Krockskola

Sedan ett par år tillbaka har Jamtli en historievandring på engelska varje sommardag kl 14. Det innebär att de som inte pratar svenska men som är någorlunda anglofierade kan följa med på en guidad tur till några av rollspelsmiljöerna.
Att konstruera en sådan guidetur är inte helt lätt. Kan en bonde i Härjedalen 1785 plötsligt börja prata engelska med trovärdigheten i behåll? Nja, inte riktigt.
Men här är en scen ur rollspelsmiljön Macken 1956 som är så klockren. (Bilden tagen 16 juli).
De engelskspråkiga besökarna har kommit fram till mackinnehavarna som nu lär ut hur man ska krocka. Bälten fanns ju inte 1956. Istället är det invecklade instruktioner kring hur far ska informera mor som ska informera barnen om att de håller på att krocka. Sedan ska man inta olika kroppspositioner beroende på var i bilen man sitter. Allt är faktiskt helt autentiskt - det var helt enkelt så man skulle göra 1956.
Några besökare får demonstrera tekniken för de andra. Det är så himla roligt, och säger så mycket om en tid som känns som nyss, men som ändå är så annorlunda. Jamtli när det funkar som bäst!

Kommentera här

/ Charina Knutson

ONSDAGEN DEN 28 JULI 2010

Gästaktör i radion

I dag var det dags för Mikael Tornving att gästspela på Jamtli Historieland. Han rörde sig runt i Jamtlis olika 1895-miljöer och deltog också i historievandringarna, de guidade turer som vi har fyra gånger om dagen. Och så var det förstås många av Jamtlis besökare som ville fotografera sig ihop med snickaren Gustav.
Björn Nordquist från Radio Jämtland dök upp och intervjuade både Gustav och Mikael.

Kommentera här

/ Charina Knutson

TISDAGEN DEN 27 JULI 2010

Skandal eller uthärdligt, 3

Den tredje och sista delen i kortserien Skandal eller uthärdligt handlar om den här lilla grinden vid Restaurang Hov.
Innan vi hade den, upplevde vi att besökarna gick i en lång rad längs grusvägen från torget till fäboden, och så tillbaka igen. De missade hela den fina miljön nedanför Hov och mot Lillhärdalsgården. Grusvägen fick internnamnet "autostradan" för att den var rak och tråkig och överbefolkad.
Så för andra sommaren i rad leder vi istället besökarna genom Hovparken. När man kommer ut på andra sidan går man genom ett fint loft och får syn på Hovdammen, kyrkbygget och Hammerdalsgården innan man viker av upp mot Näsgården igen.
Östersundare (inklusive jag själv) som har bråttom och vet vart man ska, kan ibland hellre krångla med grindarna än ta den där lilla extra (men vackra) omvägen. Men förstagångsbesökare, eller de som inte har bråttom, verkar inte ha något emot att komma runt på nersidan av Restaurang Hov med planteringar, lekplatser och vatten.
Så, veckans sista domslut: omvägen vid Hov, skandal eller uthärdligt?

Kommentera här (2 kommentarer)

/ Charina Knutson

MÅNDAGEN DEN 26 JULI 2010

Snickare Tornving!

Årets gästaktör blir ingen mindre än Mikael Tornving!
På onsdag den 28 juli kommer han att röra sig runt i Jamtlis 1985-miljöer och rollspela den kringresande snickaren Gustav. Han är en skicklig yrkesman, ska ni veta. Lite extra stolt är han över sin Amerika-resa.
Välkomna att möta Mikael/Gustav på onsdag!

Kommentera här

/ Charina Knutson

SÖNDAGEN DEN 25 JULI 2010

Hemlig gästaktör!

På onsdag får Historieland förstärkning av en superrolig, underbar, humoristisk gästaktör!
I fjol prövade vi konceptet för första gången - Torgny "Kingen" Karlsson spelade en missförstådd musiker i 1950-talsmiljön och Jamtli hade den mest välbesökta dagen på hela sommaren.
Jag garanterar att onsdagens aktör inte kommer att vara sämre. Nu har ni måndag förmiddag på er att gissa vem det är, sedan kan jag inte hålla mig längre.

Kommentera här

/ Charina Knutson

FREDAGEN DEN 23 JULI 2010

Barnens Energilek

Tillsammans med Jämtkraft håller vi på att bygga en jättebra Lek & Lärmiljö om energi.
Den ligger borta vid Café Slalom, och är en utbyggnad av Barnens Kraftverk där man sedan flera år kunnat leka med vattenkraft och flottning.
Nu ska vi visa också sol- och vindkraft, och sätta dem i relation till den enda kraft som fanns i begynnelsen, nämligen den från våra egna muskler.
Vi hade hoppats att hela anläggningen skulle vara helt klar till midsommar, men på grund av en olycklig sjukskrivning blev allt försenat och vi får färdigställa anläggningen eftersom.
Nu finns i alla fall grävskopan som drivs med muskelkraft på plats. Varje dag ser vi mammor veva och barn gräva. Våra besökare kommer att ha Östersunds snyggaste biceps i slutet av sommaren.

Kommentera här

/ Charina Knutson

TORSDAGEN DEN 22 JULI 2010

Kaniner

En annan nygammal nyhet är vårt lilla kaninhägn, som ni hittar vid Milkoland.
Vi har haft kaniner i olika omgångar förut, men reglerna för att visa djur ändras ofta och nu var vi tvungna att bygga ett större och bättre hägn.
Både vi och besökarna uppskattar kaninerna, så det är kul att de finns hos oss igen!

Kommentera här

/ Charina Knutson

TORSDAGEN DEN 22 JULI 2010

Blaumåle-båten

Har ni sett att Lill-Thomée är nymålad för säsongen? Fräsch och fin.
Åtgärden får mig att tänka på uttrycket (som jag säkert stavar fel nu, jag är inte från Jämtland) "Blaumåle-båten ha peuft å gått".
Det lär syfta på den riktiga ångbåten Thomée, att den blåmålade båten har tutat och avgått från bryggan.
Någon som har koll på talesättet?

Kommentera här (1 kommentar)

/ Charina Knutson

TORSDAGEN DEN 22 JULI 2010

Skandal eller uthärdligt, 2

Jo, vi vet.
Entrégrindar med streckkodsbiljetter och snurrande plexiglaskaruseller är inte roligt. Förstagångsbesökare blir stående som frågetecken. Vilken del av biljetten ska jag sticka in? Var? Och hur gör man med barnvagnen, och rullstolen?
Men tyvärr var det samma problematik som med p-platserna. När det var öppen passage ut till Historieland och ner till utställningarna, förlorade vi varje år stora summor på besökare som gick in utan att betala.
Eftersom vi är beroende av våra biljettintäkter, eftersom kommun och landsting månar om att Jamtli ska dra in så mycket som möjligt av sina egna medel, var vi tvungna att göra något. Entrégrindarna kom till.
Skandal eller uthärdligt?

Kommentera här (5 kommentarer)

/ Charina Knutson

ONSDAGEN DEN 21 JULI 2010

Sakristian

I sommar får Jamtlis kyrka tak på sin sakristia. Jobbet har fortgått trots semestertider, men just nu är det två veckor då hantverkarna har ledigt.
Det kan ändå vara trevligt att titta in i kyrkan om du har vägarna förbi.
Bildhuggaren Wiggo Schultz finns i kyrkan den här veckan och nästa, för att snida på predikstolen.

Kommentera här

/ Charina Knutson

SÖNDAGEN DEN 18 JULI 2010

Skandal eller uthärdligt, 1

Nu startar kortserien "Skandal eller uthärdligt".
Jag ska ta upp tre saker som möter Jamtlibesökarna - tre förändringar som vi gjort de senaste åren och som ni nu kan säga ert hjärtas mening om.
Den första är den här: parkeringsautomaterna.
Efter att ha haft fri parkering i alla år, var vi till slut tvungna att införa p-avgift. Våra parkeringsplatser fylldes nämligen redan vid 8-tiden varje morgon - lite konstigt, eftersom vi inte öppnar förrän 11.
Det var kort sagt inte Jamtlibesökare som använde sig av våra gratisparkeringar, utan främst människor med andra ärenden till stan. Och när våra besökare anlände tre timmar senare var parkeringen full.
Nu har vi infört ett system där det visserligen kostar några kronor i timmen att parkera, men där man får dra av hela p-summan när man handlar något på Jamtli (entré, mat, butik). Då blir det ju i praktiken gratis P för Jamtlis besökare i alla fall. Men med ett extra litet krångel i form av ett kvitto som måste tas med in på anläggningen.
Vad säger ni, skandal eller uthärdligt?

Kommentera här (2 kommentarer)

/ Charina Knutson

LÖRDAGEN DEN 17 JULI 2010

Barnens Järnväg

En av Jamtlis mer populära Lek & Lärmiljöer är Barnens Järnväg.
Enda kruxet är att trampdressinen, som är en del av miljön, är lite för trixig för besökarna att köra på egen hand. Därför har vi bemannade dressinturer kl 13, 14 och 15.
Att vara den som hjälper till vid dressinturerna är en av uppgifterna inom Jamtlis system med Historielandsvecka. De senaste dagarna har det varit Jamtlis marknadschef och konstansvarige, 1:e antikvarie Sten Gauffin, som sett till att dressinen har rullat. I går, som alltid, var den fullastad med förväntansfulla barn.

Kommentera här (2 kommentarer)

/ Charina Knutson

FREDAGEN DEN 16 JULI 2010

The Colbert Report

Om man roas det allra minsta av politisk satir får man inte missa den allra bästa: The Colbert Report med geniet Stephen Colbert.
I USA går den varje kväll; i Sverige får vi nöja oss med The Global Edition som är ett hopklipp av veckans höjdpunkter, och som sänds på Comedy Central, fredagkvällar 22.30.
Här är ett typiskt Stephen Colbert-skämt: i inslaget Cold War Update meddelar han att Nord-Korea, för att markera 60-årsdagen av Koreakrigets utbrott, vill ha ekonomisk ersättning av USA för "decennier av fientlighet". Summan: 65 biljoner dollar.
- 65 trillion dollars! Man! utbrister Colbert.
- China is going to be pissed when we ask to borrow that!

The Colbert ReportMon - Thurs 11:30pm / 10:30c
Cold War Update - North Korea & Russian Spies
www.colbertnation.com
Colbert Report Full Episodes2010 ElectionFox News

Här är Colberts hemsida med massor av bra klipp!

Kommentera här

/ Charina Knutson

TORSDAGEN DEN 15 JULI 2010

Framme!

Pensionärsbostäderna har kommit fram!
Sex timmar tog det att köra dem från Myrviken till Jamtli - de startade vid 21 och var framme vid 03.
Vägtransportledaren Karin åkte 2 km i förväg och varnade mötande trafik. På smala vägsträckor fick bilarna köra in på sidovägar och parkeringsfickor medan husen passerade. Snälla markägare ryckte ut och hjälpte till att ta bort grenar från träd som stod nära vägen.
En knapp meter av husens tak hade fått monteras av för att ekipagen skulle komma under alla oundvikliga broar och viadukter.
Men nu är de framme. Under förmiddagen lyfts de över till pallar där de får stå medan grunderna görs i ordning.

Kommentera här (1 kommentar)

/ Charina Knutson

ONSDAGEN DEN 14 JULI 2010

Husflytt

I natt kommer två märkliga ekipage att trafikera vägen mellan Myrviken och Östersund. Det är de två pensionärsbostäderna som Jamtli har köpt för att placera i den kommande 1970-talsmiljön.
Under dagen lastas husen på två trailrar. Sedan kommer husen att köras i en sträckning över Mattmar, Krokom och Dvärsätt innan de anländer till Hofvallen i Östersund.
Ekipagen kommer att bli totalt 8,60 meter breda. Genom Månsåsen och Marby kommer lasten att uppta båda vägbanorna. Tillsammans med andra utmaningar som viadukter, mitträcken och rondeller innebär det att det kommer att krävas både god vägtransportledning och en hel del trixande för att få husen de 10 milen mellan Myrviken och Jamtli!
TIllstånd för transporten har utfärdats för kommande natt. Om allt går som det ska, kan de två husen komma på rull vid 21-tiden i kväll. Transporten beräknas sedan ta ca 4-6 timmar.
I morgon bitti den 15 juli lyfts sedan husen från trailarna över till Hofvallens mark.

Kommentera här

/ Charina Knutson

ONSDAGEN DEN 14 JULI 2010

Ulla i Radio Jämtland

I går var det officiellt släpp av Ulla Oscarssons nya bok om Överhogdalsbonaderna.
Var?
I Överhogdal förstås.
Stefan Hanberg på Radio Jämtland kunde inte vara på plats men gjorde en bra telefonare som

ni kan höra här

Kommentera här

/ Charina Knutson

MÅNDAGEN DEN 12 JULI 2010

Porträtt

I torsdagens pappers-ÖP var mina porer starkt uppförstorade i ett jätteporträtt med bihängande intervju.

Nu finns den på nätet om ni vill läsa.

Kommentera här (5 kommentarer)

/ Charina Knutson

SÖNDAGEN DEN 11 JULI 2010

En midsommarnattsdröm

Åh, äntligen var det vår tur att få se En midsommarnattsdröm vid Döda fallet.
Det var så himla roligt. Det var roligt att få uppleva Sven Wollter krympa ihop till ett sagoväsen och bli ett med den omgivande naturen. Det var roligt att få sitta på vridläktaren - den ÄR ju faktiskt riktigt fiffig och bjuder på en massa möjligheter i koreografi och scenbyten och överraskningar.
Det var roligt att få se en gammal bekant från Sollefteåtiden, superduktige Anders Öhrström, med karisma och intensivt utspel i rollen som försteälskaren Lennart. Och det var roligt att de hade kommit ihåg att satsa på musiken, som också var jättebra.
Förlåt om det här inlägget blir lite okritiskt, men jag hade sett fram emot föreställningen så mycket och jag blev precis lika glad av den som jag hade hoppats. Så jag är bara så nöjd.
Fotografering under föreställningen var förbjuden, så därför kan jag bara bjuda på en bild när skådespelarna tackar för sig.

Kommentera här

/ Charina Knutson

LÖRDAGEN DEN 10 JULI 2010

Mellanstadie-lore

Folklore är ju olika former av muntligt överförda berättelser (och inte mönstrade koftor, som jag trodde ända tills jag började läsa etnologi).
De senaste dagarna har jag gått och funderat på sånt man sa till varandra på mellanstadiet - för att retas eller skämta med någon. Det är en väldigt speciell typ av humor, där när man är typ 9-10 år.
Så här kunde det låta i Para skola i början av 1980-talet:
- Öh, kom hit!
(Kompisen pallrar sig fram.)
- Lika lång väg tillbaka! hahahahaha
Eller den här:
- Kan du säga äpple?
- Äpple.
- Kan du kroka i ett pekfinger i varje mungipa, dra isär och säga äpple?
- Eh... Äschle.
Den mest avancerade jag kommer ihåg är den här:
Man tog en tändsticka och knäckte den på mitten, men inte så att den gick i två bitar utan så att den fortfarande hängde ihop.
- Håll den här, sa man till en icke ont anande kompis som fick hålla en tändsticksände i varje nypa. Sedan frågade man om kompisen kunde namnet på någon riktigt stor fågel.
- Eh... Albatross?
- Nä, nån som finns i Sverige.
- Eh... Örn?
- Ja, precis. Säg det flera gånger efter varann.
- Örn, örn, örn?
Och precis då brukade det gå upp för kompisen att den lekte motorcykel på ett väldigt, väldigt komiskt sätt.
Har du fler exempel?

Kommentera här (1 kommentar)

/ Charina Knutson

FREDAGEN DEN 9 JULI 2010

Sockersött

Dagens allra finaste besökare hittade jag utanför Gulleboden nyss.
Linnea och Njal bor båda i Östersund och tittade bara in på Jamtli för att kolla läget lite.

Kommentera här (1 kommentar)

/ Charina Knutson

FREDAGEN DEN 9 JULI 2010

Mats

Apropå bloggvikarier:
när jag frågade er om det var någon särskild Jamtlianställd ni ville skulle gästblogga, fick jag in ett (1) förslag. Förslaget var vår löneassistent Mats.
Typiskt nog har Mats blivit kär och ska flytta till Norrtälje. Så det enda önskemål som kom in, gick inte att tillfredsställa.
Som kompensation bjuder vi på en idolbild på Mats, som just nu gör sin Historielandsvecka. (Alltså det där att alla anställda gör en vecka var i besöksanläggningens tjänst.)
Mats uppdrag är att vara bankir i Jemtlands läns sparbank och hjälpa kunderna att växla från SEK till Jamtlikronor. Det har han gjort med bravur, precis som allt annat.
Vi får försöka svälja förlusten av denne trevlige man och önska honom lycka till söderut.

Kommentera här (2 kommentarer)

/ Charina Knutson

TORSDAGEN DEN 8 JULI 2010

Anledningen

Just det ja.
Här är själva anledningen till vikarielistan.
Jag är i nionde månaden och förväntas nedkomma med ett syskon till 3-åringen om ungefär tre veckor.

Kommentera här

/ Charina Knutson

ONSDAGEN DEN 7 JULI 2010

Bloggvikarier - hela listan

Så där ja! Nu är det klart vilka som ska sköta uppdateringen av Tidstypiskt under det närmaste året. Ni kommer att få möjlighet att följa flera olika sektioner och verksamheter på Jamtli, och lära känna sexton (!) nya medarbetare. Jag tror att det blir toppen!
Här är de som ska blogga:
augusti 2010: Anders Hansson och Amanda Jönsson, arkeologer
september 2010: Magnus Ericsson, pedagog
oktober 2010: Henric Tungström, mångsysslare
november 2010: Sofia Carlsson, konservator
december 2010: MiQ Bohlin, utställningstekniker
januari 2011: Jeanette Wahl, utställningsproducent
februari 2011: Kerstin Ellert, arkivarie
mars 2011: Christina Wistman, chef för Vård & Samlingar
april 2011: Carin Andersson, ledare för jordbrukssektionen
maj 2011: Christina Persson, byggnadsantikvarie
juni 2011: Anna Hansen, chef för Dokumentation & Forskning
juli 2011: Torgärd Notelid och Malin Bäckström, ansvariga för bland annat Jamtli Historieland
augusti 2011: Kaje Olofsson och Anna Engman, arkeologer

Kommentera här (1 kommentar)

/ Charina Knutson

MÅNDAGEN DEN 5 JULI 2010

Historiska gäster

Min Uppsalakompis Marie och hennes 7-åriga dotter Elisabeth är också uppe och hälsar på just nu.
I dag var de på Jamtli hela dagen, och Elisabeth var Barn för en dag på Lillhärdalsgården. Enligt vad jag har hört smälte hon in i 1700-talsmiljön på nolltid och blev snabbt en naturlig del av familjen Herdell!
Marie passade på att se vikingautställningen och träffa en massa före detta kolleger från den ljuva tid när också hon var Jamtlimedarbetare.

Kommentera här

/ Charina Knutson

MÅNDAGEN DEN 5 JULI 2010

Kvällsmums

I lördags kväll fick jag ett infall och bestämde mig för att pröva att göra en egen Budapestrulle.
Och fy tusan vad gott det blev.
Istället för att fylla den sega och frasiga nötmarängen med grädde och konserverade clementinklyftor, fyllde jag den med grädde, passionsfruktskärnor och björnbär.
Det gick också bra, kan jag säga.

Kommentera här (1 kommentar)

/ Charina Knutson

LÖRDAGEN DEN 3 JULI 2010

Lästips

Jag har fått en bok!
Vår kompis Petter kom upp från Stockholm i går och hade tjusiga presenter med sig. Jag fick den här: Bronsåldersmordet av Jonathan Lindström.
Handlingen grundar sig på ett riktigt arkeologiskt fynd av en mördad bronsåldersman, den så kallade Granhammarsmannen. Sedan flätas bronsålder, 1950-tal och nutid samman på något finurligt vis.
Den ska bli riktigt härlig att sätta tänderna i!
Sommartid är lästid för många.
Har du något bra boktips att dela med dig av?

Inlägget redigerades den 3 juli 2010, kl. 18:46

Kommentera här

/ Charina Knutson

FREDAGEN DEN 2 JULI 2010

Puh!

Så där ja!
Nu har jag visat Överhogdalsbonaderna fyra gånger om dagen i fem dagar. Det är faktiskt väldigt roligt. Även besökare som motvilligt följer med en mer intresserad partner på visningen, kapitulerar efter en stund. "Hm, det var ju riktigt spännande det här...".
På dagens sista visning hade jag bara två deltagare, men vilka deltagare. Det var ett medelålders par från Frankfurt som hade gjort svängen förbi Östersund och Jamtli bara för att få se bonaderna. De var engagerade i en vikingaförening hemma i Tyskland och sög i sig vartenda ord jag sa. När vi sett Överhogdalsbonaderna gick vi upp och tittade på den tillfälliga utställningen med de inlånade textilierna.
- Har ni hört talas om Osebergsskeppet? frågade jag försiktigt.
- Det här är första gången textilfragment från Oseberg visas utanför Norge...
Längre hann jag inte innan frun bara tjöt av upphetsning.
- Look, look! sa hon och pekade på gåshuden som knottrade sig på hennes armar. Det är sådana gånger som det är minst lika roligt att guida som att bli guidad.

Kommentera här

/ Charina Knutson

TORSDAGEN DEN 1 JULI 2010

Uppfräschning

Nu när vi firar de 100 åren sedan Överhogdalsbonaderna hittades, känns det rätt att fräscha upp den pampiga klockstapeln utanför Jamtlis entré.
Den pryds ju av djur inspirerade av Överhogdalsbonaderna och tillverkade av bildkonstnären Batte Sahlin.
I dag när jag gick förbi blev jag nästan bländad. De djur som fått ny färg bara lyser. (Det framgår inte så tydligt på en enkel mobilbild, jag vet. Men believe me.)
Det blir så fint.

Kommentera här

/ Charina Knutson

TORSDAGEN DEN 1 JULI 2010

Nästan glad

Ibland hinner man nästan bli glad.
I dag fick jag en UTBETALNING från Postgirot, hur ofta händer det? Kreditfaktura, semesterpengar, yeay!
Utbetalningen var från Telia, som gav mig tillbaka ett överskjutande belopp från ett gammalt mobilabonnemang.
Jag kände mig upprymd, ja, nästan nyrik, ända tills jag såg att utbetalningen bara var på 25 kronor. Och att det, som av en slump, skulle kosta exakt 25 kronor att lösa in de 25 kronorna.
Isn´t it ironic, som Alanis Morissette sjöng en gång i tiden.

Kommentera här

/ Charina Knutson

Jamtli, P.O. Box 709, SE-831 28 Östersund, Tel. +46 63 15 01 00 /10
Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå AB