Bli "Barn för en dag" på någon av Jamtlis gårdar
22 juni – 17 augusti 2014!

För alla barn, från fyllda 7 år - 13 år

Vill du prova att leva i historien?
Klä dig som förr, tala, arbeta och leka som förr och möta Jamtlis djur? För en dag kan du få du leva i en annan tid. Du får ett nytt namn, och du kan låna historiska kläder. Så är du redo att resa i tiden?
Bokning och pris – se information till höger!
Ladda ner all information om "Barn för en dag" som pdf-fil här >>

Miljöer att välja på!

Hackåsgården
På Hackåsgården bor mor Sofia och moster Emma. Här kan du hjälpa till med gårdens sysslor, t ex. baka krus i järnspisen, eller sköta djuren i lekladugården. Varje dag kl 14 startar tidsresan, där allt kan hända!
Från 7 år.

Brygghuset 1895
Kom och var med kvinnorna i Brygghuset. Det är mycket arbete som skall hinnas med; tvätt och strykning, matlagning och städning. Paulina kanske skickar dig med ärende till Herr Gulle och när det blir tid för en stunds vila passar flickorna på att läsa högt ur dagen tidning.
Från 7 år.

Näsgården 1895
Familjen på Näsgården är bönder och arbetar mycket med det som odlas. Här kan du hjälpa till att sköta trädgården, eller vara med när de har slåtter och ser till att det finns hö till djuren under vintern. Här får du också hjälpa till med alla vardagssysslor på en gård; diskning, bakning, bära ved mm.
Från 7 år.

Fäboden 1895
Det är här Jamtlis getter, killingar och kalvar finns på sommaren. Året är 1895, och på denna tid flyttade man djuren till fäbodarna för att de skulle få nytt bete. Här kan du hjälpa till att mata djuren, göra ost och mese, sköta disken och mycket mer.
Från 7 år.

Lillhärdalsgården 1785
Detta är en stor gård och det är en tid då man verkligen lever av det gården ger. Det betyder att man inte köper mat eller kläder utan gör det själv på gården. Här kan du vara med att till exempelvis laga mat över öppen eld och hjälpa till med allt som behövs i hushållet.
Från 9 år.

Gröna vågen 1975
I gröna vågen-torpet bor Lasse och Lena. De har flyttat ut på landet för att leva sin dröm om ett bättre samhälle. Paret lär sig eftersom hur ett självhushåll ska drivas, och har många projekt och drömmar om hur framtiden ska te sig. Kanske ni lagar nässelsoppa, lär er spela gitarr eller tar en tur med folkabussen.
Från 9 år.

Praktisk information 2014

Tid: 22 juni - 17 augusti, kl 12.00-16.00
Kostnad: 50 kr/barn och dag + entré för medföljande vuxen.
Vill du som vuxen stanna kvar på området betalar du gruppentré, 200 kr. Betalning sker i receptionen.
Bokning: Endast förbokning 063-15 01 00, måndag - fredag.
Vi tar emot max 2 barn per gård och dag.
Barnet ska vara fyllda 7 år.
Ta gärna med tidsenlig matsäck, inga plastflaskor. Har du en korg att packa maten i är det jättebra. Kläder får du gärna låna på Jamtli.
Lämplig tid att komma till respektive gård är kl. 12.00.

Jamtli, P.O. Box 709, SE-831 28 Östersund, Tel. +46 63 15 01 00 /10
Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå AB